Uncategorized

Friday Five: boeken die perfect zijn voor de lente

The-Friday-Five | Marieke's Books

Het is weer lente! Het seizoen waarin de zon eindelijk weer tevoorschijn komt, maar ook het seizoen waarin ik veel moet niezen (want hooikoorts). In de lente lees ik graag lieve fluffy boeken en voor deze Friday Five heb ik er een aantal op een rijtje gezet. Friday Five wordt elke week georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy.

Nee heb je - recensie Charlotte de Monchy | Marieke's Books

Nee heb je – Charlotte de Monchy

Het eerste boek is een boek waarin ik nog bezig ben, maar waarvan ik nu al kan zeggen dat dit een heerlijk boek is voor de lente. Het verhaal speelt zich af op Bali, wat een geweldige omgeving is. Daarnaast is het gewoon een heerlijk feelgood verhaal.

Ik moet vaak glimlachen om de situaties waarin de 2 zussen, Lauren en Bobbie, terecht komen. Ze maken niet altijd de meest handige beslissingen namelijk. Ik ben nu halverwege het boek en ik ben erg benieuwd waar dit boek heen gaat!

Wilder – Rebecca Yarros

Dit boek las ik deze maand voor een Hebban Leesclub en het is zo’n leuke new adult! In Wilder volgen we Leah, die een jaar op een cruiseschip gaat studeren en daarnaast bijles moet geven. Ze wordt de lerares van Paxton Wilder, een van de leden van het stuntteam de Renegades. Om haar jaar te volbrengen moet Leah er voor zorgen dat hij het jaar haalt.

Ik vond dit boek erg leuk om te lezen, omdat het verhaal dieper gaat dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Er zitten een heleboel diepere lagen in het boek en dat zorgde ervoor dat ik maar door wilde blijven lezen. De volgende 2 delen van deze serie heb ik al in huis en ga ik binnenkort aan beginnen!

In een ander leven - Taylor Jenkins Reid | Marieke's Books

In een ander leven – Taylor Jenkins Reid

Dit is meer een roman, maar dit boek mag zeker niet op dit lijstje ontbreken. Dit verhaal draait om Hannah. Ze gaat een avondje uit met een vriendin van haar. Aan het einde van die avond vraagt haar ex Ethan of ze met hem mee naar huis gaat. Vanaf dat moment splitst het boek zich. Een verhaallijn draait om Hannah als ze wel met Ethan mee terug gaat en de ander draait om Hannah als ze dat niet doet.

Dit boek gaat over het lot en over ware liefde. Het zit ontzettend goed in elkaar en ik vond het heel knap gedaan. Zeker een aanrader!

Benieuwd naar mijn recensie? Die vind je hier.

De deal – Elle Kennedy

Het zal je niet verbazen dat mijn favoriete boek van 2018 ook op dit lijstje staat. Deze new adult draait (ook al) om Hannah. Zij besluit Garrett te helpen door hem bijles te geven, als hij haar helpt Justin jaloers te maken. Het verhaal is niet heel erg verrassend, want als je een beetje bekend bent met new adult, dan weet je al waar dit heen gaat, maar ik vond het erg vermakelijk.

Ik hou van Elle Kennedy’s schrijfstijl en ik kan niet wachten op deel 2, De fout. Hopelijk is die net zo leuk als deze!

Benieuwd naar mijn recensie? Die vind je hier.

WhatsApp Image 2018-09-04 at 14.56.45

Alleen maar jij – Mia Sheridan

Dit is niet zo’n enorm luchtig liefdesverhaal, maar een verhaal met erg veel emoties. Het boek gaat over 2 mensen, Ellie en Gabriël, die beide gebroken zijn. Ellie wordt verliefd op Gabriël, maar ze vindt dat ze eerst zichzelf moet vinden voordat ze een relatie met hem kan beginnen.

Ik heb dit boek vorig jaar in de zomer gelezen, maar dit boek is ook zeker geschikt voor de lente. Het is een verhaal over heftige onderwerpen, maar daarin zit ook veel hoop verweven. Ik vond het echt een mooi boek.

Benieuwd naar mijn recensie? Die vind je hier.


Wat is jouw ultieme lente-boek? Laat het me weten in de reacties. 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge