Uncategorized

Friday Five: boeken over mental health

The-Friday-Five | Marieke's Books

Elke week organiseert Joost van NerdyGeekyFanboy de Friday Five. Het onderwerp van deze week is 5 boeken over mental health. Nu moet ik bekennen dat ik daar bijna nooit boeken over lees. Ik vind het vaak erg zware boeken en sla ze dus maar over. Toch staan er een heel aantal op mijn TBR. Benieuwd welke? Kijk dan snel mee.

 

 

Starfish – Akemi Dawn Bowman

Dit boek viel me op door de prachtige cover. Ik vind het paars heel erg mooi en daardoor klikte ik door op Goodreads. Toen zag ik de hoge rating op Goodreads en ging ik meteen de blurb lezen. Die klinkt erg goed. Het verhaal gaat over een meisje met social anxiety, die een moeder heeft met narcisme. Ze wil heel graag naar een art school, maar dan wordt ze daar geweigerd. Hoe zal dat verder gaan? Ik ben erg benieuwd naar het verhaal en hoe dat uitgewerkt is.

Made You Up – Francesca Zappia

Van deze schrijfster las ik al eens Eliza and her monsters (Zoek me tussen de sterren) en die vond ik erg goed. Dat is de reden dat ik dit boek ook op mijn TBR heb staan. Haar schrijfstijl is erg fijn en ze is erg goed in het uitwerken van karakters. Hopelijk is dat in dit boek niet anders.

Wintergirls – Laurie Halse Anderson

Mijn zusje kreeg dit boek voor Sinterklaas en zij was er semi-positief over. Wij hebben echter een heel andere smaak, dus ik denk dat ik dit boek wel heel goed zal vinden.

Het boek gaat over 2 vriendinnen die onderling een strijd voeren wie het dunste kan zijn. Maar als je op je dunst bent, wat komt er dan?

 

Every Last Word – Tamara Ireland Stone

Dit boek staat echt al een hele poos op mijn TBR. Volgens mij zelfs al sinds 2015. Ondertussen is het boek al 3 keer verwijderd van mijn lijst en er weer opgekomen.

Het gaat over een meisje met OCD en daarnaast gaat het ook nog eens over poëzie. Veel van mijn vrienden op Goodreads raden dit boek heel erg aan, dus ik ben benieuwd!

My heart and other black holes – Jasmine Warga

Dit boek gaat voornamelijk over zelfmoord en dat vind ik toch wel een heel zwaar onderwerp. Dat is dan ook de reden dat ik dit boek voor me uit blijf schuiven. Ik vind het eigenlijk heel erg intimiderend. Toch zie ik dat de reviews op Goodreads heel erg lovend zijn, dus ik wil het boek wel graag een keertje lezen. Misschien dit jaar dan eindelijk?


Welk(e) boek(en) over mental health kun jij me aanraden? Laat het me weten in de reacties. 

 

 

 

0 Comments

  1. Optimisme is dodelijk, van Susin Nielsen. Verhaal over een meisje dat overal gevaar ziet en paniekaanvallen heeft. Op een dag komt er een nieuwe jongen bij creatieve therapie, die haar uitdaagt om haar angsten overboord te zetten.

      1. Sowieso is zij een schrijfster om in de gaten te houden! Schrijft goed, jeugdboeken (officieel) met volwassen onderwerpen. Ik vond ‘het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larssen’ ook erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge