Recensies

From Lukov with Love – Mariana Zapata

From Lukov with Love - Mariana Zapata recensie Marieke's Books.jpg

Na de #leesuiteigenkast challenge van september, had ik wel weer zin in een boek op mijn e-reader. Maar welke kies je dan? Ik had net via Bookchoice een paar boeken gekregen, maar daar had ik op dat moment niet zo’n zin in. Toen zag ik From Lukov with Love op mijn boekenplankje staan. Die wilde ik wel eens proberen! Maar stiekem is ‘ie toch wel intimiderend met meer dan 500 pagina’s. 

Waar gaat From Lukov with Love over?

In het boek volgen we Jasmine Santos. Zij doet aan kunstschaatsen op hoog niveau, maar de afgelopen jaren loopt het niet zo goed. Als haar partner haar dan ook nog eens laat zitten, ziet ze haar carrière voor haar ogen voorbijgaan. Maar dan krijgt ze de mogelijkheid om toch nog mee te doen, maar daarbij moet ze wel met Ivan schaatsen. Ivan Lukov, de jongen die ze liever voor de bus gooit, dan dat ze met hem moet samenwerken. Maar dit is wel haar enige mogelijkheid om nog mee te kunnen doen. Dus na lang wikken en wegen besluit ze het toch maar te doen.

From Lukov with Love - Mariana Zapata recensie Marieke's Books.jpg

Wat vond ik er van?

Ik ben altijd een beetje huiverig wat Engelse boeken betreft, want wat nu als ik de vaktermen niet begrijp? Zo ook bij dit boek. Het boek draait namelijk voor het grootste gedeelte om kunstschaatsen en daar zijn nogal veel sprongen en bewegingen met elk hun eigen naam. Maar ik merkte al snel dat deze schrijfster dat heel goed heeft opgelost. Een vakterm werd stap-voor-stap beschreven en daardoor had ik meteen een beeld bij de handeling. En de schrijfster doet dat niet alleen bij de vaktermen, maar door het hele boek heen. Ze beschrijft bewegingen van personages heel uitvoerig, net als gezichtsuitdrukkingen. Op die manier krijg je meteen een totaal beeld en hoef je niet alleen gedachten te lezen van de hoofdpersoon.

De opbouw van het boek is ook geweldig. Vanaf de eerste bladzijde kon ik het boek niet meer wegleggen, ik zat er meteen middenin. Je leert Jasmine eerst rustig kennen, maar Ivan wordt ook al snel geïntroduceerd. En wat een relatie hebben die twee zeg! Ze kunnen elkaar niet luchten en pakken elke gelegenheid aan om elkaar een sneer te geven. Maar zoals je misschien al wel bedacht had, worden ze langzaamaan toch iets closer. Ze zijn dan ook elke dag minstens 8 uur samen aan het trainen. Hun relatie moet echt groeien en dat is op een heel natuurlijke manier gedaan.

De opbouw, de schrijfstijl, de personages, echt alles klopte aan dit boek!

Je moet wel echt van slowburn-romance houden als je dit boek wil gaan lezen. Je hoeft echt niet te verwachten dat ze elkaar na de eerste bladzijde leuk vinden. Integendeel zelfs! Ze haten elkaar grondig.

Ivan en Jasmine had ik al snel in mijn hart gesloten. Maar er komen nog veel meer mensen voorbij in dit boek. De familie van Jasmine wordt het meest uitgebreid beschreven en wat een toffe familie zeg! Heel liefhebbend en echt een fijne dynamiek. Ik vond het heel erg fijn om over haar familie te lezen.

Ik vond dit boek echt geweldig! De opbouw, de schrijfstijl, de personages, echt alles klopte aan dit boek. Ik heb de andere boeken van Mariana Zapata meteen op mijn TBR gezet, want ik wil meer van haar lezen. Dit was goed!

From Lukov with Love – Mariana Zapata – 522 pagina’s – ISBN13 9780990429272 – ★★★★★

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge