Recensies

Gebroken (Slated #2) – Teri Terry

Gebroken - Teri Terry | Marieke's Books

Na het toffe eerste deel, Gewist, wilde ik heel graag weten hoe het verder zou gaan met Kyla. En toen hoorde ik dat ik deel 2 ook mocht recenseren. Super tof! Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

LET OP: dit is een recensie van een tweede deel en deze recensie kan dus spoilers voor deel 1 bevatten.

In Gebroken volgen we Kyla weer. Ze hoort zich niets te herinneren van voordat ze werd Gewist, maar sommige duistere geheimen zitten diep in haar nog verstopt. Als haar oude en nieuwe leven zich met elkaar vermengen, raakt ze verstrikt in een levensgevaarlijke strijd tegen de Hoeders. Ze heeft alleen geen idee wie ze wel of niet kan vertrouwen. Ondertussen heeft Kyla maar één echte missie, namelijk het vinden van Ben.

Gebroken - Teri Terry | Marieke's Books

Ik vond Gebroken een erg spannend 2e deel. Ik zat echt middenin het verhaal en kon het boek maar moeilijk wegleggen. Ondanks dat dit boek best wel dik is, 435 pagina’s, las dit heerlijk vlot. Als ik er even voor ging zitten, dan was ik zo weer 100 pagina’s verder.

Wel vond ik dit deel ietsje minder leuk dan het 1e boek. Zo zijn er kleine dingetjes die mij irriteerden, vooral met name de schrijfwijze. Er staat bijvoorbeeld geschreven dat Kyla even een eindje gaat wandelen, dan wandelt ze voor 2 regels en dan is het bijna donker en moet ze snel naar huis voor het eten. Huh? Dat klopt niet qua tijd, naar mijn idee. Er wordt regelmatig over een activiteit heen ‘gesprongen’ en dat zorgt ervoor dat het verhaal soms echt van de hak op de tak springt. Daarnaast vond ik het soms een beetje chaotisch lezen, maar dat kan dus ook komen door dat ‘springen’ over activiteiten.

Ondanks dat ik me daar best aan ergerde, heb ik toch erg genoten van dit boek. Het is spannend, vol met actie en het maakte me erg nieuwsgierig naar het derde deel. Het was heel fijn om de personages uit de eerdere boeken terug te zien en meer achtergrond verhalen te krijgen. Vooral fijn om meer te weten over Kyla.

Maar hoe zal het aflopen? Ik ben ontzettend benieuwd naar deel 3!

Gebroken (Slated #2) – Teri Terry – Imagine – 445 pagina’s – 9789463334600 – ★★★☆☆

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge