Recensies

Get a life, Chloe Brown – Talia Hibbert

Joany van Craving Pages hield aan het begin van het jaar een winactie op Instagram. Ik besloot mee te doen en won dit boek. Ik had al zoveel positieve recensies gelezen, dit boek moest wel geweldig zijn. Ik besloot er snel in te beginnen. Helaas loop ik een beetje achter met recensies schrijven, maar zie hier: de recensie van Get a life, Chloe Brown!

Waar gaat Get a life, Chloe Brown over?

Zoals de titel al aangeeft, volgen we Chloe in dit boek. Ze is een chronische-zieke computer-geek met een doel, een plan en een lijst. Nadat ze een bijna-dood ervaring had, heeft ze een paar dingen bedacht om weer een leven te krijgen. Nummer 1 heeft ze af: ze is verhuisd uit haar ouderlijk huis en ze woont nu op zichzelf. De volgende punten op de lijst?

  • Een dronken nacht uit
  • Op een motor rijden
  • Gaan kamperen
  • Fijne seks hebben, zonder dat het iets betekent
  • De wereld over reizen met niets meer dan handbagage
  • En… iets slechts doen

En nu heeft Chloe iemand nodig die haar leert om slechte dingen te doen en ze weet precies wie ze daarvoor moet vragen.

Redford ‘Red’ Morgan is de klusjesman/conciërge van het complex waar ze woont. Hij heeft tattoos, een motor en is ontzettend sexy. Hij is ook een artiest die ’s nachts schildert en zijn werk overdag verbergt. Dit weet Chloe omdat ze hem heel misschien een klein beetje bespioneerd. Soms dan he, een klein beetje.

Maar wanneer Red haar komt helpen met haar lijst, leert ze steeds meer dingen over hem. Meer dan dat haar spioneer momentjes haar geleerd hebben. Zoals waarom hij zijn kunst aan niemand laat zien. Maar ze leert ook wat er onder zijn ruige uiterlijk schuil gaat.

Wat vond ik er van?

Volgens mij heb ik mijn nieuwe favoriete schrijfster gevonden! Dit jaar las ik al Merry Inkmas, A Girl Like Her, Wanna Bet? en Get a life, Chloe Brown van Talia Hibbert. Ik moet eerlijk bekennen dat Get a life, Chloe Brown wel het meeste indruk heeft achtergelaten. Het was zo lief, grappig en gewoon geweldig.

Ik heb meerdere keren hardop moeten grinniken om dit boek. De schrijfstijl van Hibbert leest vlot en zit vol humor. Ook heb ik een traantje weg moeten pinken. Een boek dat zoveel emoties los kan maken, dat moet wel gewoon een fantastisch boek zijn.

Chloe, onze hoofdpersoon, is gewoonweg geweldig. Ze is eigenwijs, maar stiekem ook heel lief. Ik vond haar personage erg goed uitgewerkt en haar chronische pijn en fibromyalgie waren ook goed uitgewerkt. Ik heb er zelf geen ervaring mee, dus inhoudelijk kan ik er niks over zeggen, maar ik vond het heel respectvol uitgelegd.

En Red? Waar kan ik mijn eigen Red vinden? Ik vond hem zo leuk! Hij is zo lief, teder en begripvol. Zijn interactie met Chloe is fantastisch. Wat ook fijn aan dit verhaal is, is dat je ook vanuit Red leest. Je ziet het dus ook vanuit zijn perspectief en dat vond ik een goede toevoeging aan dit al toffe verhaal.

Voordat ik aan dit boek begon had ik super hoge verwachtingen maar ik kan je vertellen: dit boek oversteeg zelfs mijn verwachtingen. Wat baal ik ontzettend dat het boek al uit is.. Gelukkig komt op 23 juni het tweede deel uit in deze serie. Zin in!

Get a life, Chloe Brown (The Brown Sisters #1) – Talia Hibbert – Avon Books – 373 pagina’s – ★★★★★

 

 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge