Recensies

Gewist (Slated #1) – Teri Terry

Recensie Gewist (Slated #1) - Teri Terry | Marieke's Books

Aan het begin van dit jaar zag ik een nieuw boekenfonds voorbijkomen, namelijk Imagine. Op hun site zag ik een aantal toffe titels voorbijkomen en ik besloot ze eens een berichtje te doen. Zo gezegd, zo gedaan en een klein poosje later had ik Gewist in mijn handen. Maar wat vond ik er van?

In Gewist volgen we Kyla en zij is, zoals de titel al zegt, gewist. Dit houdt in dat ze geen enkele herinnering heeft aan haar vroegere leven en dat ze dus een tweede kans heeft gekregen van de overheid. Kyla was in haar vroegere leven namelijk een terrorist. Er is niks aan de hand, zolang ze zich nu maar aan de regels houdt.

Maar Kyla heeft wel herinneringen. Geen duidelijke, maar ze ziet flarden van haar verleden en ze weet dat er iets niet klopt. Maar wie kan ze vertrouwen? En hoe komt ze achter de waarheid?

Recensie Gewist (Slated #1) - Teri Terry | Marieke's Books

Kyla is echt een toffe hoofdpersoon. Ondanks dat ze gewist is, heeft ze toch een sterke persoonlijkheid. Ze legt zich niet zomaar bij dingen neer en wil graag weten waarom iets gaat zoals het gaat. Ik vond haar vanaf het begin al leuk en ben dan ook erg blij dat we het hele boek vanuit haar perspectief lezen. Mijn band met de andere personages was een beetje ingewikkeld. Al snel heb je door dat er dingen worden achtergehouden in het boek en daardoor weet je als lezer ook niet meer wie je wel of niet moet vertrouwen. Dit is erg knap gedaan door de schrijfster, maar zorgt er ook voor dat ik eigenlijk geen band ‘kon’ aangaan met de andere personages.

Gewist zit vol met actie en spanning. Er gebeuren namelijk een heleboel dingen en daardoor is dit boek dan ook geen moment saai. De schrijfstijl is heel vlot en de letters zijn ook best wel groot. Hierdoor vloog ik door het boek heen. Af en toe ging het boek wel iets te snel, in mijn ogen. Dan vlogen we over gebeurtenissen heen, terwijl ik heel graag iets meer details had gekregen.

Dit vond ik ook op het einde. Hier ging het verhaal voor mij echt te snel. Ik had ook het gevoel dat ik belangrijke informatie miste en heb het einde zelfs 2x gelezen. Het einde is wel een mooi opstapje voor deel 2, welke ik heel graag wil lezen!

Gewist (Slated #1) – Teri Terry – Imagine – 428 pagina’s – ISBN 978 94 633 3459 4 – €15,00 – ★★★★☆

Ik heb dit boek ontvangen van de uitgeverij, waarvoor dank! Dit heeft geen invloed gehad op mijn mening. 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge