Wrap up

Half jaarlijkse update | juli 2022

Wat gaat het jaar toch snel! Ondertussen ben ik bijna afgestudeerd, is het schooljaar voorbij en staat de zomervakantie voor de deur. Benieuwd wat ik het eerste half jaar allemaal gelezen heb? Lees dan snel verder. 

De eerste zes maanden van het jaar waren op het gebied van lezen niet heel geweldig. Ik las niet heel veel en de boeken die ik las waren niet perse goed. Ik zat echt een beetje in een dipje.

In totaal las ik 18 boeken in de eerste helft van 2022. Dat is tot nu toe het minste sinds dat ik mijn boeken registreer op Goodreads. Het is dan wel het minste ooit, maar nooit eerder moest ik afstuderen van een master studie en daarnaast ook stagelopen. Eigenlijk ben ik er dus wel trots op dat ik alsnog 18 boeken heb gelezen. Daarnaast ben ik ook wel heel blij dat ik mijn leeschallenge maar op 1 boek heb gezet. Lekker geen onnodige druk op mezelf leggen.

Afgelopen half jaar heb ik op veel verschillende manieren boeken gelezen. Zo kocht ik een nieuw boek en begon ik daar gelijk in (wow!), werd ik weer zeer fanatiek lener bij de bibliotheek en zocht ik mijn e-reader weer op. Ook probeerde ik Scribd nog eens uit, maar daar moet ik echt iets meer rust voor hebben en leende ik audioboeken bij de online bibliotheek.

Zo vaak gaf ik deze ratings:

  • 5 sterren: 1 boek
  • 4 sterren: 6 boeken
  • 3 sterren: 7 boeken
  • 2 sterren: 3 boeken
  • 1 ster: 1 boek (meteen de eerste van het jaar)

Speciale boeken

De boeken die echt apart vernoemd moeten worden zijn: The Love Hypothesis van Ali Hazelwood en Dromen van jou van Dani Atkins. Beide boeken geweldig op hun eigen manier. The Love Hypothesis vond ik heerlijk herkenbaar met de academische setting en de personages waren ontzettend leuk. Dromen van jou brak juist mijn hart en liet me een traantje wegpinken. Het boek zette me aan het denken en liet me maar niet los. Beiden echte aanraders! Andere boeken die heel tof zijn, zijn Anatomy: a love story (Dana Schwartz) en The Roommate (Rosie Danan).

Plannen

De komende tijd ga ik (hopelijk) afstuderen, verhuizen en dan het lezen weer rustig oppakken. Ik heb een hele zomervakantie om weer helemaal verliefd te worden op het lezen. Ik heb er zin in!

Hoe was jouw eerste helft van het jaar? Heb je lekker kunnen lezen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge