Lijstjes

Halverwege-het-jaar-lijstje

Juli is al een paar dagen bezig en we dus al over de helft van 2018. De tijd gaat zo snel! (Sorry voor de enorme cliché) 2018, het jaar waarin ik besloot eindelijk een boekenblog te beginnen. En ik ben nog steeds elke dag heel erg blij dat ik dat gedaan heb! Maar ook het jaar waarin ik graag 100 boeken wil lezen, omdat ik dat zo’n mooi aantal vind. Laten we eens kijken hoe het er nu voor staat.

De eerste helft van 2018

In het eerste half jaar las ik 45 boeken en daar ben ik enorm trots op! Mijn studie was best wel pittig tot nu toe en toch kreeg ik het voor elkaar om zoveel boeken te lezen. Nu heb ik ook wel 3 weken geen internet gehad thuis, dat hielp ook wel mee.

Het zijn er helaas nog geen 50, dus ik loop heel iets achter met mijn challenge. Maar dat is niet zo’n ramp. De vakantie begint bijna voor mij en dan ben ik van plan om lekker veel te gaan lezen.

Mijn favoriet tot nu toe

 

Ik moet er toch 2 favorieten van maken, want ik kan echt niet kiezen. Maar voor mijn favoriete boeken van het jaar ga ik voor It Ends With us van Colleen Hoover en De Deal van Elle Kennedy. It Ends With Us is echt een emotionele rollercoaster en echt een prachtig boek. De Deal is zo’n heerlijk voorspelbaar boek, maar met toch een aantal onverwachte wendingen. Ik vond ze allebei geweldig!

De grootste teleurstelling van dit jaar

 

Ook hier komen 2 boeken te staan. Het eerste boek is Always and Forever, Lara Jean. Dit is het 3e deel in de To All The Boys I’ve Loved Before serie en ik was er ontzettend nieuwsgierig naar. Maar toen ik eenmaal aan het lezen was, toen ergerde ik me continu. Dit zorgde ervoor dat ik het helemaal niet leuk vond om het boek te lezen.

Het tweede boek dat me erg is tegengevallen is Love, Life and the List van Kasie West. Tot aan dat boek vond ik alle boeken van Kasie West ge-wel-dig. Zulke heerlijke romantische boeken. Maar toen kwam dit boek. Ik voelde zo weinig chemie tussen de hoofdpersonen en ik had het prima gevonden als ze gewoon vrienden waren gebleven.

De boeken waar ik nog naar uit kijk

 

Er zijn veel boeken waar ik nog enorm naar uit kijk. De eerste is Koninginnen van Kendare Blake (10 juli). Dit is de vertaling van Three Dark Thrones. Dit lijkt me zo’n tof boek! Daarnaast kijk ik erg uit naar What If It’s Us van Adam Silvera (9 oktober). Ik heb nog geen enkel boek van hem gelezen, maar dit verhaal klinkt zo schattig. Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan (6 november) is het volgende boek op dit lijstje. Ik ben nu al verliefd op de cover en het verhaal klinkt echt heel erg goed.

Natuurlijk staat het nieuwe boek van Colleen Hoover All your perfects (17 juli) ook op dit lijstje. Colleen blijft me verbazen als schrijfster, dus ik móet dit boek echt lezen. Als laatste staat Zilvergaren van Naomi Novik (10 juli) er bij. Ontworteld, haar eerste boek, vond ik echt ontzettend tof. Toen ik hoorde dat ze een nieuw boek had geschreven, kwam die meteen op mijn lijstje.

Mijn favoriete blogposts

Mijn 2 favoriete posts zijn: Waarom het niet erg is om boeken aan de kant te leggen en 12x mijn zomers TBR. Die eerste heeft mij laten inzien dat ik echt niet perse door boeken heen hoef te ploeteren en dat het oke is om ze niet uit te lezen. Het tweede artikel was ontzettend leuk om te maken. Nu alleen al de boeken die op die lijst staan nog lezen.

De rest van het jaar

De rest van dit jaar wil ik lekker zo door gaan. Mooie boeken lezen en blogjes typen. Ik heb er zin in!

 

 

 

0 Comments

  1. Ahhhhh ik ben ook echt heel benieuwd naar Spinning Silver en What If It’s Us! En wauw, nu al 45 boeken gelezen… Mijn jaardoel is 50, dus je bent echt al wel goed bezig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge