Recensies

Het bewijs van de affaire – Taylor Jenkins Reid

Een kort verhaal van Taylor Jenkins Reid. Dat is vast niet zo goed als de volledige romans die ze schrijft. Zo ging ik het verhaal een in. Maar wat had ik het mis!

Waar gaat het boek over?

‘Beste vreemdeling…’
In het zuiden van de staat Californië schrijft een wanhopige jonge vrouw een brief aan een man die ze nog nooit heeft ontmoet – een keuze die hun beider leven voor altijd zal veranderen.
‘Ik voel met je mee, David. Ook al ken ik je niet…’
De correspondentie tussen Carrie Allsop en David Mayer onthult stukje bij beetje de pijnlijke details van een verwoestende affaire tussen hun echtgenoten. In elke brief bekennen ze hun angsten en leggen ze hun ziel bloot. Ze delen de verbijstering over hoe het zo mis is gegaan en beginnen zich af te vragen waar ze heen moeten.
Geheel verteld door de brieven van twee vreemden die elkaar proberen gerust te stellen en die van twee stiekeme geliefden, onderzoekt Het bewijs van de affaire de complexe aard van het hart. En vertelt het hoe het uiteindelijk, voor één vrouw, bevrijdend kan zijn als de relatie onherstelbaar verwoest is.

Wat vond ik er van?

Ze deed het opnieuw! Zelfs in zo weinig bladzijden weet Taylor Jenkins Reid mij omver te blazen.

Dit verhaal bestaat volledig uit brieven, geschreven tussen de vier personages. Voornamelijk brieven tussen Carrie en David, wie er achter komen dat hun partners een affaire hebben met elkaar. Carrie en David sturen elkaar brieven en vormen zo een bijzondere band.

Door middel van de brieven leren we de personages beter kennen. Ze vertellen elkaar hoe ze zich voelen, ze vertellen elkaar hoe hun huwelijk was voordat ze achter de affaire kwamen en ze delen de brieven die hun partners elkaar stuurden. Het is een bijzondere opzet, maar dit boek was maar moeilijk weg te leggen. Ik heb het luisterboek geluisterd via de bibliotheek en in dit luisterboek zijn er 4 verschillende vertellers. Zo wordt elk personage verteld met een andere stem, waardoor je makkelijk het verhaal kunt volgen. De personages gingen voor mijn ogen leven en ik vond hun verhaal fascinerend. TJR sleepte me mee in het verhaal, hoe kort het ook was.

Het einde van dit boek zit zo goed in elkaar! Ik ga er verder niks over vertellen, daarvoor mag je het boek lekker zelf gaan lezen, maar alleen al voor het einde zou je dit boek moeten oppakken.

Dit boek samengevat in 1 woord: fantastisch!

Het bewijs van de affaire – Taylor Jenkins Reid – Ambo|Anthos – 89 blz – ★★★★☆

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge