Recensies

Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds

Recensie Het omgekeerde van altijd - Justin A. Reynolds | Marieke's Books

Het omgekeerde van altijd is een boek dat ik erg veel op Instagram voorbij zag komen. Of nou ja, de Engelse variant dan. Ik was dan ook blij verrast dat uitgeverij Harper Collins dezelfde cover gehouden had en dat ik dit prachtige boek toegestuurd kreeg. 

In Het omgekeerde van altijd volgen we Jack King. In zijn leven lukt alles altijd bíjna. Bijna was hij de beste van de klas, bijna vroeg hij dat leuke meisje mee uit en bijna kwam hij in het footballteam.

Op een feestje komt Jack de mooie, grappige Kate tegen en Jack denkt dat de vloek van ‘bijna’ eindelijk is verbroken. Totdat hij hoort dat Kate zal overlijden aan een ernstige ziekte.

Dit zou het einde moeten zijn van het verhaal, maar dat is het niet. Op het moment dat Kate overlijdt, krijgt Jack namelijk een tweede kans en zijn leven wordt gereset. Het volgende moment is Jack 6 maanden terug in de tijd en weer op het feestje. Daar is Kate ook, gezond en stralend. Is hij gek aan het worden? Of is hij echt aan het tijdreizen?

Al snel komt Jack er achter dat de keuzes die hij maakt niet zonder gevolgen zijn en hij moet bepalen hoe ver hij wil gaan om de mensen van wie hij houdt te redden.

Recensie Het omgekeerde van altijd - Justin A. Reynolds | Marieke's Books

Dit boek kenmerkt zichzelf door de geweldige karakters. Jack is echt een enorme lieverd, net als Kate, Jillian en Franny. Ook Jack’s ouders komen vaak in het verhaal voor en zijn schatten. Alle personages zijn goed uitgewerkt en je kunt niets anders dan meteen van ze houden.

Zodra Kate komt te overlijden, ga je 6 maanden terug in de tijd. Ik was stiekem een beetje bang dat we precies dezelfde periode zouden beleven en dat het verhaal al snel saai zou worden. Dat is echter niet het geval. De schrijver heeft het verhaal zo geschreven dat het interessant blijft, ook als je weer over dezelfde gebeurtenissen leest. Er zijn continu wendingen in het verhaal die veroorzaakt zijn door Jack die een andere keuze maakt dan eerst.

Toch is er een gedeelte in het boek waar ik me totaal niet in kon vinden. De karakters deden in een keer heel anders en leken wel andere personages. Dat zorgde ervoor dat mijn leesplezier wel iets naar beneden ging. Vooral erg zonde, omdat ik, tot dat moment, er echt heilig van overtuigd was dat dit een 5 sterren-boek werd.

De schrijfstijl is super vlot en ik vloog dan ook door het boek heen. Het is trouwens echt een ideaal boek om een buddyread bij te doen. Het verhaal is namelijk opgedeeld in duidelijke stukken wat het verdelen van het verhaal erg makkelijk maakt. Ook is het erg leuk om over dit boek na te praten, want er is zeker genoeg om over te discussiëren. Ik las het boek samen met Odette en Priss en dat was erg gezellig.

De laatste regel van het dankwoord vond ik trouwens prachtig, maar om dat te weten te komen, zul je het boek toch echt zelf moeten lezen 😉

Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds – HarperCollins – 382 pagina’s – ISBN 9789402702842 – €17,99 – ★★★★☆

Ik heb dit boek gratis van de uitgeverij ontvangen in ruil voor een review, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening. 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge