Recensies

Het onzichtbare leven van Addie Larue – V.E. Schwab

Via Instagram deed ik in 2021 mee aan een buddyread voor dit boek. We lazen met z’n elven het boek en hadden het in vier delen opgedeeld. Na elk deel bespraken we het in onze groepschat en dan lazen we weer verder. Wat was dit leuk om te doen! Benieuwd wat ik van Addie’s verhaal vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Het onzichtbare leven van Addie Larue over?

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Wat vond ik er van?

Ik ben een beetje in de war. Laat ik beginnen met de genialiteit van V.E. Schwab. Wat zit dit boek bizar goed in elkaar, echt alles klopt! De tijdssprongen en de verschillende delen in het boek, het zit allemaal zo geweldig in elkaar. Als lezer heb je eerst heel veel vragen, maar die worden allemaal stuk voor stuk beantwoord.

Het begin van dit boek was best traag, vond ik, en daardoor kwam ik ook niet echt lekker in het verhaal. Dit is mijn eerste V.E. Schwab en ik moest erg wennen aan haar schrijfstijl. Heel beschrijvend en daar ben ik niet zo’n fan van. De snelheid ging dan ook uit het verhaal en als het geen buddyread was, dan had ik dit boek waarschijnlijk na 100 bladzijden weggelegd. Toch was het verhaal ergens ook intrigerend, en het werd nog intrigerender toen ik over de helft van het boek was. De gekste theorieën werden besproken in onze chat, waardoor je echt diep over het boek ging nadenken.

De tweede helft van het boek las ook sneller dan het eerste deel en daardoor vond ik het een prettigere leeservaring dan de eerste helft. Waar de tijdsprongen in de eerste helft soms een tikkeltje verwarrend waren, waren die in de tweede helft heel duidelijk. Alle tijden hielden ook in een keer verband met elkaar en waren verweven.

Voor iemand die eigenlijk nooit fantasy leest, was dit echt een toffe verrassing. Misschien pak ik nog wel eens een boek van V.E. Schwab op.

Het verhaal van Addie greep me bij de keel en deed me nadenken over wat belangrijk is in het leven. Wat een ervaring was dit!

Het onzichtbare leven van Addie Larue – V.E. Schwab – De Boekerij – 576 pagina’s – ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge