Reading challenge

Hoe gaat het met mijn reading challenge 2020?

De eerste 4 maanden van het jaar zitten er op. Het leek mij leuk om terug te blikken op de afgelopen maanden. Wat las ik? En hoe staat het nu met mijn Goodreads challenge?

Op het moment van schrijven, eind april, heb ik 47 boeken gelezen. Volgens Goodreads loop ik al 16 boeken voor op schema en in dit tempo haal ik mijn doel van 100 boeken makkelijk. Nog nooit las ik zoveel boeken in zo’n korte tijd. We kunnen wel zeggen dat ik lekker in de leesflow zit.

47 boeken?

Hoe komt het dat ik de afgelopen maanden zo veel gelezen heb? Ik bedacht een aantal redenen. Ten eerste had ik het heel rustig met mijn studie, ik volgde maar een paar vakken en hield daarnaast veel vrije tijd over. Daarnaast begon ik een proefperiode bij KoboPlus en bij Scribd. Ik wilde zo veel mogelijk uit deze proefperiodes halen, dus ik heb in die tijd heel veel boeken gelezen. Zo las ik in maart zelfs 16 boeken. Aan het begin van de maand had ik een abonnement op Kobo, aan het einde van de maand op Scribd. En daarnaast heeft het thuiszitten vanwege het coronavirus er ook voor gezorgd dat ik meer lees. Lezen is in mijn ogen echt de perfecte afleiding van alles wat er om ons heen gebeurt.

Favorieten

Dit jaar bestaat uit heel wat boeken die wel oke waren. Gelukkig heb ik ook al een aantal echte pareltjes mogen ontdekken dit jaar. Hieronder heb ik de leukste boeken op een rijtje gezet.

 • Get a life, Chloe Brown – Talia Hibbert
 • Tweet cute – Emma Lord
 • Loveboat, Taipei – Abigail Hing Wen
 • Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover
 • Rhythm, Chord & Malykhin – Mariana Zapata

Verhouding Nederlands-Engels

Iets wat me erg opviel, toen ik naar al mijn gelezen boeken keek, was de verhouding tussen Nederlands en Engelse boeken. Van de 47 boeken die ik tot nu toe gelezen heb, zijn er 24 in het Engels geschreven. Vorig jaar las ik waren er van de 71 boeken er ‘maar’ 19 Engels. Ik ben dus echt heel veel meer Engelse boeken gaan lezen. Dit kan natuurlijk ook weer samenhangen met Scribd, want daar zijn alleen maar Engelse boeken te verkrijgen.

Hoe gaat het met jouw leesjaar tot nu toe? Heb jij al nieuwe favorieten ontdekt? Laat het me vooral weten in de reacties. 

 

7 Comments

 1. Super! Zelf zit ik nu op 68. Mijn challenge stond eerst op 52 maar nu heb ik deze ook verhoogd naar 100. Het is geen wedstrijd maar ik ben er wel blij mee. Ik heb het gevoel dat ik zelfs niet zoveel gelezen heb zoals ik zou willen maar ik heb ook een proefabbo op Scribd. Dus dit aantal ligt absoluut aan het aantal audioboeken die ik dit jaar reeds las. Tel daarbij ook nog eens de huidige maatregelen bij et voila. Veel succes met je challenge! Ik hoop dat we samen de 100 of meer halen 🙂 !!

  Mooie lay-out van je blog trouwens!
  Céline onlangs geplaatst…Een hoop willekeurige getallenMy Profile

  1. Wauw, lekker bezig! Het is inderdaad geen wedstrijd. Ik heb dit jaar ook zeker meer audioboeken geluisterd dan dat ik vorig jaar gedaan heb, dat helpt enorm in de aantallen.

   En dankjewel! 😀

 2. Wat veel! Ik denk niet dat 100 boeken mij ooit zou lukken haha, of ze moeten allemaal heel dun zijn. Ik heb eigenlijk heel veel boeken gelezen van auteurs die ik al ken. Mijn missie dit jaar was ook om series waar ik al in was begonnen dit jaar af te maken, dus dat gaat aardig goed tot nu toe 🙂
  Dionne onlangs geplaatst…Recensie: de Beminde – Kiera CassMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge