Tips

Hoe maak je tijd voor lezen?

Rainbow bookshelves

Ik volg een fulltime studie, met ongeveer 30 contacturen in de week, maar daarnaast ook veel zelfstudie. Hoe zorg ik ervoor dat ik ook nog boeken kan blijven lezen? En hoe ga jij dat ook kunnen? Een ding wat zeker helpt is dat lezen mijn favoriete hobby is. Ik zie het dan ook niet als moeten of iets dergelijks en doe het met veel plezier. Maar ben je benieuwd naar mijn andere tips? Lees dan snel verder. 

  • Doe ’s avonds je telefoon voor een uurtje uit…

Ik weet dat het heel erg zwaar is, want eigenlijk wil je niks missen, maar het is stiekemzo heerlijk! Even geen afleiding door je telefoon. Zet ook de televisie uit en zet je laptop weg. Deze 2 apparaten kunnen je namelijk ook heel erg goed afleiden. Een niet-werkende router is ook een goede motivatie, kan ik uit eigen ervaring vertellen. Het is wel heel erg storend dat je niet zomaar even op het internet kan, maar het zorgt er wel voor dat je veel meer kan lezen.

  • … en creëer een goede sfeer

Pak een kopje thee, een koekje (of meer dan een) en een dekentje en ga lekker comfortabel zitten. Doe eventueel een kaarsje aan. Op deze manier heb je alles bij de hand en hoef je niet na een paar pagina’s weer te lopen om wat te drinken te pakken.

  • Neem overal een boek mee naar toe

Ik heb altijd een boek bij me. Een fysiek boek of mijn e-reader. Maar ik heb ook boeken op mijn telefoon staan, zodat ik nooit zonder een boek zit. Als ik dus ergens lang moet wachten, dan kan ik altijd gaan lezen. Zorg er dan wel voor dat het een boek is waarbij je niet perse een half uur moet lezen om in het verhaal te komen. Een fluffy boek is hier het meest geschikt voor.

Books Ever After

  • Join een groep op Goodreads..

Deze tip heeft mij heel erg geholpen om meer te gaan lezen. Bij de groep Books Ever After lezen we elke maand een boek samen. Dit zorgt ervoor dat we gezellig samen over het boek kunnen kletsen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat ik boeken buiten mijn comfort zone lees.

  • ..of begin een bookstagram

Bookstagram is een beetje gevaarlijk. Er komen op bookstagram zoveel mooie pareltjes voorbij, daar word je enorm hebberig van, dus pas op je portemonnee! Maar door de hele dag door boeken te zien, word ik wel heel erg enthousiast en daardoor pak ik sneller een boek op. Nog een waarschuwing: bookstagram is erg verslavend. Als je dus de hele dag op bookstagram gaat rondneuzen, kom je nog niet aan lezen toe.

Heb jij nog een gouden tip om meer te lezen?

0 Comments

  1. Een Goodreads groep werkt voor mij dus totaal niet, want ik kijk er nooit op. Ik vind de tv maar stom en kan Netflix ook makkelijk negeren (zit zelfs te overwegen om het helemaal de deur uit te doen), dus ’s avonds is het lezen en bloggen. De trein werkt inderdaad ook heel goed 🙂

    1. Wat grappig dat Goodreads juist helemaal niet werkt bij jou. Ik overweeg ook wel eens om Netflix weg te doen, want zoveel gebruik ik het inderdaad niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge