Lijstjes

Hoe was mijn leesjaar 2018?

Mijn leesjaar 2018 | Marieke's Books

De laatste dag van het jaar is begonnen. Tijd voor een terugblik op 2018. Hoeveel heb ik gelezen? En heb ik de 100 gehaald? Wat was mijn favoriete genre? Heb ik mijn andere leesdoelen gehaald? Je leest het vandaag in dit artikel. 

Mijn doelen

Ik heb mezelf dit jaar niet zo veel doelen gesteld. Eigenlijk maar 2, namelijk 100 boeken lezen en meer lezen wat ik zelf leuk vind. 

Lees 100 boeken in 1 jaar.

Dit jaar ging ik het dan eindelijk doen, 100 boeken lezen. En het is gelukt! Op het nippertje wel, maar dat maakt niet uit. Dit jaar las ik 100 boeken en daar ben ik erg trots op. Natuurlijk gaat het bij lezen niet over de cijfertjes en vooral over het plezier, maar toch vind ik het wel tof dat ik de 100 een keer gehaald heb. Volgend jaar ga ik dit niet weer doen hoor. reading challenge

Boeken lezen die mij leuk lijken in plaats van me verplicht voelen omdat het een bekend boek is. 

Dit heb ik dit jaar deels volgehouden. Zoals te zien is, heb ik veel young adult gelezen en dat genre vind ik dan ook erg leuk. Hetzelfde geldt voor new adult, wat ik dit jaar ook meer ben gaan lezen. Toch heb ik nog wel een aantal boeken opgepakt waarvan ik van mening was dat ik het móest lezen. Dit wil ik volgend jaar graag verminderen. 

Infographic

Ik maakte een infographic over 2018. Kijk je mee?

Mijn leesjaar 2018 | Marieke's Books

Ik heb ook nog een paar cirkeldiagrammetjes gemaakt over mijn leesjaar. Als eerste de ster-ratings. 

ster-ratings 2018 | Marieke's BooksDit jaar bestond voornamelijk uit 3 en 4 ster-ratings. Ik merk zelf wel dat ik het makkelijker vind worden om een boek 2 sterren (of helaas soms 1 ster) te geven. Dit vond ik vorig jaar nog erg moeilijk, maar dit jaar heb ik dat naast me neer gelegd.  

Dit was een erg goed leesjaar als je kijkt naar mijn ratings. 

auteurs leesjaar 2018 | Marieke's Books

 

 

Dan gaan we door met de auteurs. Zijn de gelezen boeken geschreven door een man of een vrouw?

Daar kan ik heel duidelijk over zijn.. Het grootste gedeelte van de boeken die ik gelezen heb, is geschreven door vrouwen. Dit komt voornamelijk doordat vrouwen overheersen in het genre young adult en new adult, de 2 genres die ik veel gelezen heb dit jaar. Misschien ga ik daar volgend jaar wel verandering in brengen.

herkomst boek

Dan de herkomst van mijn boeken. Waar komen ze vandaan? Het grootste gedeelte van mijn boeken komt uit de bibliotheek. Wat eigenlijk ook best logisch is, want ik ga elke week. Daarnaast ben ik ook meer gaan focussen op boeken uit mijn eigen kast, maar dit hoop ik in 2019 nog meer te gaan doen. 

soort boek

 

Als laatste nog het soort boek. Heb ik voorkeur qua formaat? Jazeker en het zal je niets verbazen. Ik heb dit jaar voornamelijk fysieke boeken gelezen. Wel heb ik dit jaar audioboeken voor het eerst echt geprobeerd en dat bevalt goed. Misschien zal dit dan ook in 2019 uitgebreid worden. 

Mijn doelen voor 2019 komen binnenkort online, dus daar moet je nog even op wachten. 


Hoe was jouw leesjaar 2018? Hoeveel boeken heb jij gelezen?

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge