Recensies

Hof van vleugels en verwoesting: Het perfecte einde van deze serie!

Hof van vleugels en verwoesting - Sarah J. Maas | Marieke's Books

Yes, eindelijk heb ik het slot van deze trilogie gelezen. En wat een tof einde! Sarah J. Maas heeft echt een fantastische serie neergezet met deze boeken. Ik ben groot fan!

LET OP: dit is deel 3! Er kunnen spoilers voor de eerdere delen aanwezig zijn.

Hof van Vleugels en Verwoesting zit boordevol actie. Dat is ook te verwachten voor het slotdeel van een trilogie, maar alsnog heeft dit boek mij verrast met de hoeveelheid actie. Naast de actie bevat dit boek een goede verhaallijn. Het is een echte afsluiter van het verhaal van Feyre en Rhysand. Dit boek heeft dus een enorm sterk plot, maar naast het sterke plot is er ook nog ruimte voor ontwikkeling van de hoofdpersonen. De hoofdpersonen zijn niet statisch en maken realistische veranderingen door. Dit gebeurde de hele serie door. Zo is Feyre niet meer het zwakke mensenmeisje, maar nu natuurlijk Fae, maar ook zij maakt nog veel veranderingen mee.

De andere leden van de Inner Circle leer je beter kennen. Zo leer je meer over de achtergrond van Mor, Cassian en Azriel. Dit vond ik een erg fijne toevoeging aan het verhaal. Rhys en Feyre zijn veruit mijn favoriete personages, maar ook over de anderen lees ik graag. Maas heeft laten zien dat ze die personages niet vergeten is en heeft ze duidelijk terug laten komen in dit deel. Ook zij zijn geen statische personages en vertonen groei.

Het boek bevat meer dan 600 pagina’s. Enorm intimiderend als je het mij vraagt. Het duurde dan ook even totdat ik de motivatie gevonden had om dit boek op te pakken. Mijn bibliotheek is erg blij dat ik hem nu eindelijk uit heb.. Ik had het boek namelijk 40 dagen te lang thuis. Sorry! Ik doe dat echt nooit, maar wilde dit deel zo graag lezen, dat ik ‘m echt niet weer terug kon brengen voordat ‘ie uit was. Dit boek stond namelijk op mijn 18 TBR 2018 en nu had ik ‘m eindelijk in huis. Nu kan ik het boek eindelijk afstrepen van die lijst. (Mijn bieb heeft trouwens de boetes afgeschaft, dus ik hoefde geen reuze bedrag te betalen bij het inleveren, gelukkig!)

Hof van Vleugels en Verwoesting is een goede afsluiter van de trilogie. Naast dat je Feyre en Rhys beter leert kennen, worden ook de andere personages niet vergeten. Door met Hof van Ijs en Sterren!

Hof van Vleugels en Verwoesting – Sarah J. Maas – 612 pagina’s – Van Goor – €19,99 – ★★★★★

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge