Kletsen

Ik ben verhuisd!

Het is bijna een maand geleden, maar ik heb weer een nieuwe life-update voor jullie: ik ben namelijk verhuisd naar Duitsland! In deze blogpost klets ik je helemaal bij. 

Gisteren, vrijdag 21 augustus was het zo ver. Al mijn spullen waren ingeladen, mijn fiets zat achterop de auto en we gingen op weg. Op naar mijn nieuwe huisje in Duitsland. Spannend!

Verhuizen = stressvol

Ik ben niet zo’n groot fan van verhuizen. Er komt zoveel bij kijken! Vooral nu ik ging verhuizen naar Duitsland en niet meer elk weekend even terug naar huis zou kunnen gaan. Ik moest dus echt geen belangrijke dingen vergeten. Gelukkig lijkt het erop dat ik die belangrijke dingen allemaal bij me heb 😉 Alles wat ik nu nog mis, koop ik wel gewoon hier.

Daarnaast had ik ook een beetje ruzie met de post, wat voor nog meer stress zorgde. Mijn stagecontract zou namelijk binnenkomen via de post, maar dit duurde anderhalve week. Toen bleek er ook nog een fout in het contract te zitten, waardoor het opnieuw opgestuurd moest worden. Je snapt het al, dit was niet heel erg prettig. Gelukkig is het contract nu goed en kan ik het gewoon bij het bedrijf langs brengen in plaats van versturen met de post.

Door al de verhuisstress ben ik ook niet aan lezen toegekomen en daarom zijn er de afgelopen maand eigenlijk geen blogposts online verschenen zijn. Maar dat komt hopelijk snel weer.

Waar woon ik nu?

Ik ben gaan wonen in de stad Mannheim. Een stad waar ik eerlijk gezegd nog nooit iets over gehoord had, maar na even googelen, was ik meteen enthousiast. Het is een redelijk grote stad, en ik zag mezelf daar wel rondlopen.

Maar waarom?

Ik ben nu bezig met mijn master Medische Biologie en ik wilde altijd graag nog een keertje stage gaan lopen in het buitenland. De studieadviseur wees mij op de vacature in Mannheim en ik besloot meteen te solliciteren. En zoals je nu wel zult begrijpen, werd ik aangenomen. In september begin ik met mijn stage bij het bedrijf en die stage loopt tot en met januari. Ik heb er ontzettend veel zin in. Nieuwe mensen ontmoeten, dingen leren bij het bedrijf en ook een beetje Duits leren spreken.

En nu?

Ik ga aankomende weken eerst lekker in de stad rondkijken, aan de taal wennen en mijn huisgenoten beter leren kennen. Zodra ik dan weer rust heb gevonden om te lezen en te bloggen, dan hoor je snel weer iets van mij. Tot binnenkort!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge