Recensies

Ik durf je niet te zeggen – Christina Lauren

Ik durf je niet te zeggen - Christina Lauren | Marieke's Books recensie

Op 4 oktober verscheen dit pareltje bij Xander. Ik was er meteen super enthousiast over en wilde het boek graag lezen. Ik was dan ook erg blij dat ik mee mocht doen met de blogtour rondom dit boek. Dank daarvoor! Benieuwd wat ik van Ik durf je niet te zeggen vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Ik durf je niet te zeggen over?

Hazel is spontaan, extravert en soms wat onhandig. Josh is met zijn rustige, introverte en rationele karakter compleet het tegenovergestelde. Het klikt heel goed tussen de twee tegenpolen, en daar schrikken ze zelf ook een beetje van. Ze halen alles uit de kast om elkaar aan anderen te koppelen en organiseren de ene blind date na de andere. Want meer dan best friends forever zullen Josh en Hazel nooit worden, toch?

Ik durf je niet te zeggen - Christina Lauren | Marieke's Books recensie

Wat vond ik er van?

Wat een heerlijk verhaal! Josh en Hazel zijn twee personages die ik al snel in mijn hart had gesloten. Ik vond hun relatie geweldig en ontzettend realistisch opgebouwd. Hazel vond ik nog wel het leukste. Zij is zo lekker zichzelf en laat zich door niemand vertellen dat ze moet veranderen. Josh vond ik echt een schatje, maar ik moest eerst even een beetje aan hem wennen. Hij was in mijn ogen soms een beetje saai, maar gelukkig maakt mij ook groei door.

Dit boek is zo fijn geschreven. Ik ben bij elk boek van Christina Lauren weer verbaasd over hun vlotte schrijfstijl. Het leest als een trein en je zit meteen middenin het verhaal. Alleen al daarom ben ik groot fan van deze schrijfsters.

Ik durf je niet te zeggen heeft een ontzettend hoog feelgood-gehalte.

Wat wel een beetje jammer was, was het feit dat het verhaal niet erg origineel was en ook een beetje voorspelbaar. Ik vond dat nu niet zo erg, want het is gewoon een heerlijk verhaal, maar ik kan me voorstellen dat andere lezers dat wel balen vinden.

Nog een klein kritiekpuntje: ik vond het einde een beetje gehaast. Dat is erg jammer, want de rest van het boek was dat helemaal niet. De rest van het boek volgt een heel chill tempo, maar dan pats boem is daar het einde. Ook vond ik de epiloog echt too much. Van mij had de epiloog niet zo over de top gehoeven of misschien helemaal wel niet?

Ik durf je niet te zeggen heeft een ontzettend hoog feelgood-gehalte. Ik werd echt oprecht vrolijk van dit boek en pakte het boek dan ook met  veel plezier op. Het is altijd fijn als dat gebeurd. Dit boek krijgt van mij 3,5 sterren. 3 sterren vind ik te laag, maar 4 sterren vind ik weer iets te hoog. 

Ik durf je niet te zeggen – Christina Lauren – Xander Uitgevers – 304 pagina’s – ISBN 9789401611428 – ★★★☆☆

Ik heb dit boek mogen ontvangen van Xander Uitgevers, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn recensie. 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge