Kletsen

Ik moet er nog 18 lezen!!

De Goodreads challenge.. Vol goede moed stelde ik ‘m dit jaar weer in. 100 boeken, dat is mijn doel voor 2018. Een leuk doel was het, tot nu. Op dit moment heb ik 82 boeken gelezen. Dat is al een behoorlijk aantal, maar ik moet er nog 18!!

Zoals je hoort levert de challenge toch weer stress op. Iets wat ik heel specifiek wilde vermijden. Lezen moet namelijk wel leuk blijven en het moet geen moetje worden. Maar wat ga ik nu dan doen? Ik kan een aantal dingen proberen:

Alleen nog maar dunne boeken lezen

Gewoon anderhalve maand geen boeken meer aanraken die meer dan 200 bladzijdes bevatten. Eigenlijk zijn 200 bladzijden ook al te veel, dus misschien kan ik het beter op 150 bladzijden houden. Er zijn vast nog wel een aantal classics die ik nog kan lezen.

Audioboeken, altijd en overal

Overal waar ik ga een audioboek op hebben staan. Hup, oortjes in en luisteren maar. Wat maakt het nu uit dat dat niet handig is tijdens het voorbereiden van lessen? Een paar minuten missen van het boek is toch niet zo erg? Kan ik in ieder geval weer een boek bij mijn challenge rekenen.

Niet meer slapen

Wie heeft er slaap nodig? Slaap is voor zwakke mensen. Dat heb ik echt niet nodig. Door niet te slapen, hou ik hele nachten over waarin ik kan gaan lezen. Bijkomend voordeel is dat ’s nachts er verder niemand wakker is en niemand mij kan storen bij het lezen.

Stoppen met mijn studie

Naast slaap is studie mijn grootste tijdsvreter, dus wat had ik nu bedacht.. Gewoon stoppen met mijn studie. Volledige dagen lezen en dan ’s nachts rustig verder met lezen. Klinkt als een ideale dag!


Zoals je misschien wel gemerkt hebt, moet je dit artikel met een korreltje zout nemen. Die Goodreads challenge ga ik waarschijnlijk niet meer halen. Is dat erg? Nee, zeker niet. Ik heb dit jaar zo veel mooie boeken gelezen! Ga ik alsnog mijn best doen? Jazeker! Ik wil gewoon graag een keertje de 100 boeken in een jaar aantikken. Mocht dat dit jaar niet lukken, dan kan ik het volgend jaar weer proberen. Ik ga nu niet alleen nog maar dunne boeken lezen of niet meer slapen, maar ik ga gewoon rustig verder met lezen van boeken die mij leuk lijken.

 

0 Comments

  1. Ik organiseer weer een leesmarathon eind dit jaar om af te tellen naar het einde van het jaar! In de vorige leesmarathon die ik organiseerde is gebleken dat het toch echt helpt om meer te lezen! Misschien ook iets voor jou! 18 dunnere boekjes moet te doen zijn!

  2. Ik organiseer weer een leesmarathon eind dit jaar om af te tellen naar het einde van het jaar! In de vorige leesmarathon die ik organiseerde is gebleken dat het toch echt helpt om meer te lezen! Misschien ook iets voor jou! 18 dunnere boekjes moet te doen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge