Recensies

Ik niet op jou – Sally Thorne

The Hating Game is een boek dat mateloos populair is op Bookstagram. Ik las het boek dan ook 2 jaar geleden al en was erg enthousiast. Toen ik zag dat HarperCollins de Nederlandse versie van dit boek uitbracht, wilde ik het dan ook erg graag in het Nederlands lezen.

In Ik niet op jou volgen we Lucy en Josh. Ze hebben een enorme hekel aan elkaar, echter moeten ze de hele dag tegenover elkaar zitten. Ze zijn namelijk allebei assistent van de twee CEO’s van een uitgeverij. Lucy vindt Josh stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Josh is iedere dag weer verbijsterd over de ongeschikte kledingkeuzes van Lucy en daarnaast vindt hij haar gedrag eigenzinnig. Ze jagen elkaar continu op de stang met een heel aantal subtiele en minder subtiele (en oke, ook best kinderachtige) spelletjes. Maar dan zetten ze allebei hun zinnen op dezelfde promotie en dan barst de strijd pas echt los.

Ik niet op jou - Sally Thorne Recensie Marieke's Books

Lucy en Josh zijn twee erg eigenwijze personages en ze laten echt geen moment voorbij gaan zonder elkaar te stangen. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Lucy, wat er voor zorgde dat ik al snel een band met haar had. Josh ken je alleen vanuit haar perspectief en dat zorgde ervoor dat ik Josh niet meteen leuk vond. Ik moest hem eerst iets beter leren kennen voordat ik hem kon waarderen. Hun onderlinge spelletjes vond ik wel erg leuk, zoals bijvoorbeeld het spiegelspel of het staarspel. Lekker kinderachtig, maar ook hilarisch.

Het verhaal heeft best wel een standaard opbouw en daarnaast deed het verhaal precies wat ik verwachtte. In mijn ogen was het dus best wel voorspelbaar. Nu heb ik dat wel vaker met romans. Die vind ik eigenlijk bijna nooit écht origineel. Waarom lees ik ze dan? Omdat het boek me nog kan verbazen met de schrijfstijl en/of humor. En dat deed dit boek zeker. Ik vond het erg fijn geschreven en de grapjes waren ook leuk. De interactie tussen Lucy en Josh was geweldig. Ze zijn zo leuk!

Ben je op zoek naar een erg vermakelijke hate-to-love roman? Zoek dan niet verder! Dit is het boek dat je moet lezen!

Ik niet op jou – Sally Thorne – Harper Collins Holland – ISBN 9789402703641 – 352 pagina’s – €17,99 – ★★★★☆ 

Ik heb dit boek ontvangen van Harper Collins Holland, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn recensie. 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge