Recensies

It Sounded Better in My Head – Nina Kenwood

Een boek over familie, vriendschappen en liefde? Count me in! Ik was dan ook erg blij dat ik een e-arc mocht ontvangen via Netgalley. Benieuwd wat ik van het boek vond? Ik vertel je er vandaag meer over. 

Waar gaat It Sounded Better in My Head over?

When her parents announce their impending divorce, Natalie can’t understand why no one is fighting, or at least mildly upset. Then Zach and Lucy, her two best friends, hook up, leaving her feeling slightly miffed and decidedly awkward. She’d always imagined she would end up with Zach one day―in the version of her life that played out like a TV show, with just the right amount of banter, pining, and meaningful looks. Now everything has changed, and nothing is quite making sense. Until an unexpected romance comes along and shakes things up even further.

Wat vond ik er van?

Dit boek is gewoon zo ontzettend lief! Het is fijn uitgewerkt en ik zat er middenin. Ik genoot van elke bladzijde. De schrijfstijl leest ontzettend vlot en ik vloog door het boek heen.

De personages waren stuk voor stuk erg leuk. Vooral Natalie was een personage waar ik me mee kon identificeren. De struggles die Natalie meemaakte waren zo herkenbaar. Al de onzekerheden die je kan hebben als 17/18-jarige, kwamen wel naar voren in dit boek. Ben ik wel leuk genoeg? Zien anderen ook dat mijn huid zo slecht is? De herkenning was zeker aanwezig. Ik denk dat dit echt een belangrijk boek is en ik hoop dan ook dat dit boek veel jongeren kan bereiken. Hopelijk pakt een Nederlandse uitgeverij dit op en kunnen binnenkort Nederlandse jongeren zich hierin herkennen.

Soms was er sprake van, in mijn ogen, onnodig drama. Ik had graag nog wat meer zorgeloze scènes gehad tussen Natalie en haar love-interest. Dit ging wel een beetje verscholen onder de drama nu, waardoor ik de fluffy scènes een beetje miste.

Het verhaal mocht van mij wel iets langer en uitgebreider zijn. Het voelde nu af en toe een beetje gehaast, alsof de schrijfster het boek perse binnen een bepaald aantal bladzijden af moest hebben. Maar misschien wil ik ook wel alleen dat het langer is, omdat ik zo gek was op de personages en graag meer over ze gehoord had.

Wat ik nog erg tof vond aan dit boek, is dat het zich afspeelt in Australië. Daardoor vier je samen met de personages oud&nieuw op het strand. Heerlijke setting!

Op zoek naar een lieve contemporary? Kijk dan zeker even op It Sounded Better in My Head iets voor jou is!

It Sounded Better in My Head – Nina Kenwood – Flatiron Books – 272 pagina’s – ★★★★☆

Ik heb dit boek gratis mogen ontvangen via Netgalley, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn recensie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge