Recensies

Jeugdsentiment: Mathilda – Roald Dahl

Mathilda - Roald Dahl | recensie Marieke's Books

Afgelopen zaterdag deed ik mee met de Basically Readathon van Britt. Haar enige challenge? Een boek lezen dat al erg lang op je TBR stond. En zo komt het dat ik die dag Matilda las!

Wie kent Matilda niet? Het briljante kleine meisje. Toen ze anderhalf was kon Matilda al praten als een volwassene, met 3 jaar kon ze lezen, en al vóór ze 5 was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. Maar haar ouders vinden haar maar lastig en behandelen haar als een onderkruipsel. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders.

Ook het hoofd van de school moet niets van Matilda weten. Maar dan komt Matilda erachter dat ze iets heel bijzonders kan.

Processed with VSCO with hb1 preset

Ik vond het zo fijn om weer terug te zijn in de wereld van Matilda! Dit boek werd aan me voorgelezen toen ik in groep 3 zat, nu 15 jaar geleden. Ik kon me zo levendig al mijn emoties voor de geest halen van toen. Het moment met de hoed van vader, of het moment dat het schoolhoofd in de klas komt. Het kwam allemaal heel duidelijk weer terug.

Het toffe is dat, ondanks dat het boek al ‘oud’ is, het nog zo herkenbaar is. Het verhaal is nog goed voor te lezen in de klas, maar is nog steeds net zo leuk als je ouder bent. En een kinderboek is soms gewoon heerlijk tussendoor. Even nergens over na hoeven denken, maar gewoon lekker lezen.

Ik kocht 2 jaar terug een geïllustreerde Engelse versie (dit boek dus) en dat was een erg goede keuze. De tekeningen zijn echt heel goed gekozen en geven het verhaal echt een extra dimensie. Ze zorgen ervoor dat ik nog meer in het verhaal kwam.

Mocht je er over twijfelen of je Matilda moet (her)lezen? Ik zeg doen! Het is zo fijn om weer terug te zijn en te lezen over haar. 

Matilda – Roald Dahl – Puffin Books – 233 pagina’s – ★★★★☆

 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge