Recensies

Jinxed – Amy McCulloch

Jinxed - Amy McCulloch | Marieke's Books

Eind januari ontving ik een pakketje van Harper Collins en daarin zat dit kleurrijke boek. Dank daarvoor! Diezelfde week begon ik nog met lezen, want ik was zo nieuwsgierig. Benieuwd wat ik van het boek vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat het boek over?

In Jinxed volgen we Lacey. Zij leeft in een wereld waarin mensen geen telefoontjes meer hebben, maar baku’s. Een baku is een digitaal huisdier dat heel veel meer kan dan je telefoon en daarnaast ook nog je vriend kan worden. Lacey’s grote droom is om later bij Moncha te werken. Moncha is het bedrijf dat de baku’s heeft uitgevonden.

Om bij Moncha te kunnen werken moet ze naar Profectus. Profectus is een school waarbij alles draait om technologie. Wanneer ze wordt afgewezen, omdat ze zich geen geavanceerde baku kan veroorloven – maar alleen een simpel insect: de Nokia onder de baku’s – valt haar droom in duigen.

Maar dan vindt ze onder een struik de kapotte resten van een level 3 baku. Lacey is heel erg goed met de technologie en weet de baku toch op te knappen. Samen met Jinx, de opgeknapte kat baku, weet ze alsnog een plekje te krijgen op Profectus. Maar dan begint het. Jinx is namelijk anders en hij lijkt soms wel… echt?

Mijn mening

Dit boek heeft mij enorm verrast. Vooral het feit dat Lacey zo met technologie bezig was, vond ik een toffe toevoeging aan het boek. En Lacey is niet het enige meisje dat zo goed met technologie overweg kan. Tijdens het lezen van het boek kom je al snel andere meiden tegen die er ook erg goed mee zijn, zoals bijvoorbeeld Zora, Lacey’s beste vriendin, die ontzettend goed kan programmeren.

In het verhaal zaten wel de typische young adult elementen. Zo is Lacey’s vader verdwenen (ik denk dat die later nog wel langs komt in het verhaal) en is er insta-love. Toch vond ik dat niet storend. Het verhaal bevat zoveel spannende en toffe momenten, dat ik de het gebruik van de standaard elementen wel wil vergeven.

Dit is het eerste deel in een nieuwe young adult serie en ik ben zo benieuwd naar de rest van de serie! Hopelijk worden die snel geschreven en vertaald. Helaas is er op dit moment nog geen publicatiedatum voor boek 2, dus zullen we rustig moeten afwachten.

Jinxed – Amy McCulloch –  Harper Collins YA – 320 pagina’s – ISBN13 9789402732306 – €15,00 – ★★★★☆

Disclaimer: Dit boek heb ik van de uitgeverij gekregen. Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening. 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge