Recensies

Kleine grote liefde – Katy Regan

Ik heb gemengde gevoelens over dit boek. Aan de ene kant vond ik het echt prachtig, maar aan de andere kant heb ik zelfs op het punt gestaan om het boek weg te leggen. Benieuwd naar de recensie? Lees dan snel verder.

Octopussen hebben 3 harten. ~ Zac

Laten we beginnen met de positieve kanten aan dit verhaal. Als eerste Zac. Hij is zo ontzettend lief en ik leefde erg met hem mee. Zac is 10 jaar, houdt erg van feitjes en is vastbesloten om zijn vader te vinden. Samen met Teagan, zijn vriendinnetje, zetten ze een project op waarmee ze hem gaan vinden. Door het ondervragen van zijn moeder is hij erachter gekomen dat ze nog van hem houdt. Maar wie is zijn vader? En waarom is hij weggegaan?

3 verschillende perspectieven

De zoektocht is echt hartverscheurend. Je leest namelijk een deel van het verhaal uit het perspectief van Zac en leeft dus heel dicht bij hem. Je weet wat hij denkt en waarom hij bepaalde dingen doet. Sommige dingen die hij doet worden niet begrepen door de volwassenen om hem heen, maar doordat je uit zijn perspectief leest, snap je het zelf wel. Dit is erg goed gekozen door de schrijfster.

De andere perspectieven zijn Juliet (Zac’s moeder) en Mick (Zac’s opa). Het duurde even voordat ik een band met deze 2 personages had. Zac is zo’n lieverd, daar had ik meteen een band mee, maar Juliet en Mick hebben allebei hun eigen problemen en geheimen. De band moest dus echt nog groeien. Daardoor vond ik de eerste helft van het boek erg langzaam en ik heb zelfs op het punt gestaan het boek toen weg te leggen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, want het verhaal rond zich heel erg mooi af en dat had ik niet willen missen.

Hartverscheurend maar traag

Nu ik terug kijk naar het begin van het boek, denk ik echt dat daar een deel uit geschrapt kan worden. In mijn ogen is dat alleen maar vulling en niet nodig voor het echte verhaal. De snelheid ligt daarnaast ook erg laag in mijn ogen.

Maar aan de andere geeft de eerste helft wel een mooie schets van de situatie. Krijg je als lezer rustig de tijd om de personages te leren kennen en kun je Zac al in je hart sluiten. Want geloof me, je gaat van Zac houden. Slimme, lieve, kleine Zac.

Kleine grote liefde – Katy Regan – HarperCollins – ISBN 9789402701517 – 414 pagina’s – 17,99 – ★★★☆☆

Ik heb dit boek ontvangen van HarperCollins NL. Dankjulliewel! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge