Recensies

Korte recensies: De kreeft & The Dutchess Deal

Ik heb een aantal boeken waar ik niet zo veel over te vertellen heb, maar die ik toch graag op mijn blog wil benoemen. Vandaag is het de beurt aan De kreeft van Tamara Haagmans en The Dutchess Deal van Tessa Dare. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

De kreeft – Tamara Haagmans

Thuiskok Joyce wordt ingehuurd om een chic diner klaar te maken. De enige voorwaarde: kreeft staat op het menu. Moet ze die echt klaarmaken? Haar hart breekt al bij het idee. Als haar leuke busje dan ook nog startproblemen krijgt én de gastheer van het diner een heel aantrekkelijke man blijkt te zijn, weet Joyce niet meer hoe ze heeft. Wordt de avond een fiasco? En hoe loopt het af met de kreeft?

Wat vond ik er van?

Dit was een erg kort verhaal, wat ik van te voren niet had verwacht. Het is maar 58 bladzijden lang en het audioboek was dan ook zo uit. Ik miste helaas een beetje diepgang in het verhaal en ik had iets meer verwacht. Het was een fijn verhaal om te luisteren, dat wel, en het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar meer van deze schrijfster. Toch was dit verhaal het net niet.

De kreeft – Tamara Haagmans – Luitingh-Sijthoff – 58 pagina’s – ★★★☆☆

The Dutchess Deal

Since his return from war, the Duke of Ashbury’s to-do list has been short and anything but sweet: brooding, glowering, menacing London ne’er-do-wells by night. Now there’s a new item on the list. He needs an heir—which means he needs a wife. When Emma Gladstone, a vicar’s daughter turned seamstress, appears in his library wearing a wedding gown, he decides on the spot that she’ll do.

His terms are simple: they will be husband and wife by night only, no lights, no kissing, no questions about his battle scars. Last, and most importantly… Once she’s pregnant with his heir, they need never share a bed again.

But Emma is no pushover. She has a few rules of her own: they will have dinner together every evening, with conversation, and unlimited teasing. Last, and most importantly… Once she’s seen the man beneath the scars, he can’t stop her from falling in love…

Wat vond ik er van?

Ik moet iets opbiechten.. Historische romans maken mij altijd een beetje bang. De moeilijke, ouderwetse woorden, de onbekende wereld en de andere maatschappelijke normen en waarden, zorgen er samen voor dat ik deze boeken eigenlijk nooit oppak. Tot The Duchess Deal.

Op Youtube volg ik een aantal booktubers die veel historische romans lezen en zij maakten me toch nieuwsgierig. In een van hun ‘how to start with historical romance books‘, vond ik The Dutchess Deal en ik besloot het gewoon te proberen. En waar heb ik me druk om gemaakt?! Het verhaal is prettig geschreven, helemaal niet ouderwets, de moeilijke woorden worden vanzelf duidelijke en het verhaal is enorm romantisch. Wat een geweldig boek om mee te beginnen. Dit heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar meer historische romans. Op naar meer!

The Dutchess Deal (Girl meets Duke #1) – Tessa Dare – Avon – 389 pagina’s – ★★★★☆

Vind je dit een leuk idee; 2 korte recensies per artikel? Laat het me vooral weten in de reacties. Ik ben nog een beetje zoekend naar een fijne manier om deze recensies te delen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge