Haul

Kringloopbuit augustus 2018

Ik vind het heerlijk om af en toe een rondje te kijken bij de kringloop. Even lekker tussen de boeken kijken, misschien vind ik nog wel een pareltje. Afgelopen week ging ik ook naar de kringloop en ik nam een stapeltje boeken weer mee.

Remember me – Sophie Kinsella

When twenty-eight-year-old Lexi Smart wakes up in a London hospital, she’s in for a big surprise. Her teeth are perfect. Her body is toned. Her handbag is Vuitton. Having survived a car accident—in a Mercedes no less—Lexi has lost a big chunk of her memory, three years to be exact, and she’s about to find out just how much things have changed.

Somehow Lexi went from a twenty-five-year-old working girl to a corporate big shot with a sleek new loft, a personal assistant, a carb-free diet, and a set of glamorous new friends. And who is this gorgeous husband—who also happens to be a multimillionaire? With her mind still stuck three years in reverse, Lexi greets this brave new world determined to be the person she…well, seems to be. That is, until an adorably disheveled architect drops the biggest bombshell of all.

Suddenly Lexi is scrambling to catch her balance. Her new life, it turns out, comes complete with secrets, schemes, and intrigue. How on earth did all this happen? Will she ever remember? And what will happen when she does?

De kringloop heeft geen grote collectie Engelse boeken, maar toch heb ik er nog iets leuks gevonden. Ik lees veel goede recensies over de boeken van Kinsella, dus ik ben benieuwd! De cover is in ieder geval prachtig.

Sonny Boy – Annejet van Zijl

In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen twee werelden: hij is een jonge Surinaamse student, zij een veel oudere, getrouwde Hollandse met vier kinderen. Als Rika zwanger wordt van haar zwarte kostganger is het schandaal dan ook niet te overzien.

Het stel trotseert armoede en discriminatie en slaagt erin een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Dit boek staat al een poosje bij de kringloop. Elke keer pak ik het op en besluit ik het toch niet mee naar huis te nemen. Deze keer ging hij toch wel mee. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal. Het is een non-fictie boek en die lees ik bijna nooit, maar hier wil ik een uitzondering voor maken.

WhatsApp Image 2018-08-25 at 16.41.00.jpeg

Zoet verlangen – Sarah-Kate Lynch

Florence Darling is een opgewekte vrouw van negenendertig die positief in het leven staat en er trots op is dat ze wel tegen een stootje kan. Het ongeluk dient zich immers altijd aan met drie gebeurtenissen tegelijk in haar leven! Dus wanneer ze op een ochtend op straat wordt gezet door haar zakenpartner en ’s middags wordt verlaten door haar echtgenoot, weet Florence dat er nog meer slecht nieuws op komst is. Als haar zoon Monty niet lang daarna terugkomt van een rondreis door Australië blijkt al snel wat dat is. Tot haar schrik blijft het daar niet bij. Florence’ plan om haar huis te verbouwen tot een tearoom dreigt te mislukken, haar zus blijkt labieler dan ze dacht en waarom laat de huisarts zoveel berichten achter op de voicemail? Maar dan komt aannemer Will langs, een man met verborgen culinaire talenten, en Florence’ leven, met al zijn ups en downs, ziet er ineens een stuk vrolijker uit.

Dit boek mocht mee naar huis omdat het zo’n leuke cover heeft. De sticker die op de foto te zien is, was me bijna niet opgevallen. Oeps! Hij was erg moeilijk te verwijderen, dus die heb ik lekker laten zitten. Dit lijkt me een heerlijk feelgood boek. Ideaal om eventjes tussendoor te lezen.

Panty – Mijke Pol

Kort na de jaarwisseling wordt hoofdredacteur Pieter de Wilde van RTV-Nieuws vermist.

Een maand eerder heeft zijn directeur onder het opwekkende motto ‘Bezuinigingen doen we samen’ aangekondigd dat er ontslagen gaan vallen. De niet bij iedereen geliefde Pieter voert in dat kader gesprekken met medewerkers.
Elk van hen heeft een motief om de hoofdredacteur naar het leven te staan.

Heeft zijn verdwijning te maken met de respectloze manier waarop hij met mensen omgaat, met onthullingen over zijn liefdesleven of komt er misschien een tot nog toe verborgen reden aan het licht?

Overspel, bedrog, misbruik, verraad, chantage, afgunst, lijfsbehoud: de redactie van een omroep is de wereld in het klein

Dit verhaal klonk geweldig, dus hups, mee naar huis! Daarnaast vond ik de cover ook erg tof.

Bitterzoet verleden – Els van Wageningen

Else-Marie Verbeke is door haar man op een botte manier aan de kant geschoven en daar heeft ze het erg moeilijk mee. Gelukkig vindt ze afleiding in haar werk in de massagepraktijk, die ze samen met twee studievriendinnen runt. Langzamerhand pakt ze de draad van haar leven weer op. Maar dan belandt Marion van der Laan op haar behandeltafel. Uit Marions dossier blijkt dat Else-Marie en zij in hetzelfde dorp zijn geboren. Verdrongen jeugdherinneringen komen weer boven. Else-Marie confronteert Marion hiermee, maar Marion reageert heel laconiek. Dat valt bij Else-Marie zo verkeerd, dat ze in een vlaag van verstandsverbijstering overgaat tot iets afschuwelijks. Aanvankelijk voelt ze zich opgelucht, maar de opluchting verdwijnt al snel…

Dit boek heb ik ondertussen al weer uit. Het klonk veelbelovend, maar helaas is het nogal tegengevallen. Binnenkort verschijnt de recensie hier op de blog!

Ga jij wel eens naar de kringloop voor boeken? Zo ja, heb je laatst nog iets leuks gescoord?

 

0 Comments

  1. Ik heb ‘Remember me’ jaren geleden in het Nederlands gelezen en weet dat ik ‘m toen heel erg leuk vond. Tijd om ‘m nog een keertje te lezen! Mooie buit!

  2. Ik heb ‘Remember me’ jaren geleden in het Nederlands gelezen en weet dat ik ‘m toen heel erg leuk vond. Tijd om ‘m nog een keertje te lezen! Mooie buit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge