Recensies

Kwetsbaar verliefd – Lianne Reijntjes

Kwetsbaar verliefd, een boek dat ik spontaan besloot te reserveren bij de bibliotheek na een aantal lovende recensies gezien te hebben op Instagram. Vond ik dit boek ook zo leuk als de anderen? 

Waar gaat Kwetsbaar verliefd over?

De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij…⁠

Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?⁠

Wat vond ik er van?

Als eerste wil ik even benoemen dat dit boek in eigen beheer is uitgegeven. Dat vind ik zo stoer! Het boek is mooi vormgegeven en de voorkant zet meteen de sfeer neer voor het boek.

Het verhaal is geschreven in de ik-vorm, en ik moet eerlijk bekennen dat ik er daardoor niet zo lekker in kwam. Ik moest er ook erg aan wennen. Ik lees eigenlijk voornamelijk boeken in de derde-persoon en dan is dit wel een beetje een switch. Na een aantal hoofdstukken was ik er gelukkig aan gewend en las het heel prettig.

Het boek zit vol met herkenbare dingen. Ik ben zelf op vakantie geweest naar Blanes (dicht bij Barcelona) en heb een dagje door Barcelona geslenterd. Heerlijk om weer even terug te denken aan mijn eigen bezoek aan de Sagrada Família en park Güell, welke beiden trouwens echt prachtig zijn. Heel toevallig ook dat ze naar Lloret de Mar gaan, waar ik zelf ook heen ben geweest. De trein en bus die ze namen, die heb ik zelf ook genomen. Zo toevallig!

Wel miste ik soms een beetje samenhang. Het verhaal springt een beetje en sommige gebeurtenissen komen, zo lijkt het, uit de lucht vallen. Gia is ook niet altijd even zeker van haar gedachten/gevoelens en ze is ontzettend negatief over alles en iedereen. Dat maakte dat ik haar niet echt een leuke hoofdpersoon vond. Alex daarentegen… Waar is míjn Alex? Wat een schat van een jongen! Echt een cutie! Hij is heel lief en heeft alleen maar oog voor Gia.

Wat een zomers debuut was dit! Ik had een aantal kritiek puntjes, maar heb ook enorm genoten. Ik denk dat we Lianne Reijntjes in de gaten moeten houden, want dit boek is veelbelovend en ik denk dat zij enorm gaat groeien als schrijfster.

Kwetsbaar Verliefd – Lianne Reijntjes – uitgegeven door Lianne Reijntjes – 260 pagina’s – ★★★☆☆

One comment

  1. Bedankt voor je recensie en de mooie woorden op het eind, lief! Leuk dat je het boek geleend hebt bij de bieb, want die hardcover ziet er echt wel heeeeel tof uit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge