Recensies

Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht – Sophie Irwin

Afgelopen tijd heb ik vaak met dit boek in mijn handen gestaan in de boekhandel. Zou ik het kopen of niet? Uiteindelijk twijfelde ik toch of dit verhaal iets voor mij zou zijn en heb ik het boek via de bibliotheek geleend. Benieuwd of Lady Kitty’s verhaal iets voor mij was? Lees dan snel verder. 

Waar gaat het boek over?

Het trouwseizoen gaat beginnen – en Kitty Talbot heeft geen minuut te verliezen om een rijke man aan de haak te slaan.
Engeland, 1818. Als Kitty Talbot drie maanden voor haar bruiloft aan de kant wordt gezet, ziet haar toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Zonder een fortuin om de schulden van haar overleden, gokverslaafde vader af te betalen, zullen Kitty en haar zusjes financieel geruïneerd zijn.
Maar Kitty is strijdlustig, dus binnen twee weken verlaat ze het platteland en is ze op weg naar misschien wel het gevaarlijkste slagveld van Engeland, de Londense society. Het doel is simpel: vind binnen drie maanden een zeer vermogende vrijgezel die de Talbots kan redden van de armoede.
Hoewel Kitty bepaald niet getalenteerd of verfijnd is, is ze vastberaden om voor haar zussen een fortuin binnen te halen. Ze is genadeloos en manipulatief, en weet dat ze risico zal moeten nemen. Wie ze echter niet voorzien heeft, is Lord Radcliffe. Hij is de oudere broer van de fantastisch rijke Archibald de Lacy en ziet Kitty voor wat ze is: een zelfzuchtige fortuinzoeker. Hij wil haar plannen koste wat het kost in de war schoppen. Maar langzaam komt hij erachter dat Kitty misschien wel minder onuitstaanbaar is dan hij dacht.

Wat vond ik er van?

Ik begon vol goede moed te lezen. De achterflap had me nieuwsgierig gemaakt en ik had er zin in. Maar al snel merkte ik dat het boek me nog niet echt greep. Ik moest flink wennen aan de schrijfstijl en zat daardoor niet meteen lekker in het verhaal. Toch bleef ik doorzetten, want ik wilde graag weten hoe het verder zou gaan. Uiteindelijk kwam ik beter in het verhaal, waardoor het ook lekkerder doorlas.

Kitty is een hoofdpersoon waar ik geen band mee voelde. Ik begreep haar gewoon echt niet. Ze maakte keuzes die ik echt niet gemaakt zou hebben en ik vond haar ook niet sympathiek. Ik snapte wel heel goed dat Lord Radcliffe vraagtekens zet bij haar motieven. Dat zou ik ook hebben gedaan.

De setting is tof, maar het verhaal voerde me niet mee naar Londen in 1818. Het voelde toch te modern aan, denk ik. Als het verhaal zich in 2022 had afgespeeld, had ik het ook geloofd.

Ondanks al mijn kritiek, vond ik het een fijn boek. Een boek wat me niet lang bij zal blijven, maar waarvan ik wel blij ben dat ik het gelezen heb. Toen ik eenmaal in het verhaal zat, las het lekker vlot en ik was ook wel nieuwsgierig naar het einde.

Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht was een leuk boek, maar niet heel memorabel. Ik denk dat er betere boeken te vinden zijn in dit genre. Maar nu hoef ik in ieder geval niet telkens te twijfelen als ik dit boek zie liggen in de boekhandel. 

Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht – Sophie Irwin – Boekerij – 336 pagina’s – ★★★☆☆

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge