Reading challenge

Leeschallenge update | juni 2024

We zijn halverwege het jaar. Hoog tijd voor een update over de afgelopen maanden. Lees je mee?

In de eerste zes maanden van het jaar las ik 33 boeken. Dat is voor mijn doen toch wel redelijk veel. Ik denk dat ik dat te danken heb aan de online boekenclub, hier lezen we elke maand samen een contemporary romance boek. Maar ook heb ik de afgelopen tijd het lezen meer prioriteit gegeven. Ik merkte dat ik het lezen als hobby een beetje verleerd was. Ik las zo af en toe, maar niet zo regelmatig als bijvoorbeeld een paar jaar terug. Nu pak ik weer veel vaker een boek erbij. ’s Avonds na het avondeten, of als ik in de auto naar werk rijd. Heerlijk om weer meer verhalen te verslinden. Ik had het lezen echt wel gemist. Ik zit nog niet weer op het niveau dat ik ‘zomaar’ even 100 boeken in een jaar lees, en dat is ook niet echt mijn doel, maar ik vind het wel heel fijn dat het lezen weer terug is in mijn leven.

Ik kan ook echt weer uitkijken naar boeken die in mijn kast staan. Dat gevoel was er altijd wel, vooral als ik een boek net gekocht had, maar als het langer in de kast stond, dan vergat ik het eigenlijk. Dan kon ik ook moeilijk weer enthousiasme opbrengen om het boek op te pakken. Nu is dat tij toch echt wel gekeerd. Ik sta met zo veel plezier voor mijn boekenkast. Er zijn gewoon zo veel pareltjes nog die ik kan ontdekken! Dat is een hele fijne wending, vind ik zelf.

Favorieten

Ik heb tijdens de eerste helft van het jaar een aantal prachtige boeken gelezen. Zo was ik erg gek op Ready or Not van Cara Bastone. Ik kon dan ook niet anders dan dit boek 5 sterren geven. Het is een emotioneel boek, zit ontzettend goed in elkaar en het is gewoonweg geweldig. Echt een aanrader!

Verder heb ik erg genoten van Flawless van Elsie Silver, evenals Heartless van dezelfde schrijfster. De overige drie boeken in deze serie heb ik nog in mijn boekenkast staan en hoop ik zeker dit jaar nog te gaan lezen. Erg veel zin om weer in deze wereld te zijn!

Ook werd ik erg vrolijk van That Summer Feeling van Bridget Morrissey. Een heerlijk zomers verhaal wat zich afspeelt op een zomerkamp voor volwassenen. Enorm genoten van de personages, de activiteiten op het kamp en de sfeer die er in het hele boek aanwezig was. Een aanrader voor deze zomer!

Lees uit eigen boekenkast

Tijdens de januari maand heb ik meegedaan met een challenge om meer boeken uit mijn eigen boekenkast te lezen. Dit beviel me zo goed, dat ik dat in de rest van de maanden ook geprobeerd heb te blijven doen. Tot nu toe heb ik er 9 uit mijn eigen boekenkast opgepakt die er voor 2024 nog niet instonden. Ik hoop er aan het einde van het jaar 25 af te vinken. Ook probeer ik meer boeken te lezen meteen nadat ik ze gekocht heb. Zo verdwijnen ze niet voor jaren in de kast (hoop ik!). Al moet ik op dat laatste nog wel iets meer focussen.

De rest van 2024

Voor de tweede helft van het jaar hoop ik op:

  • Meer geweldige boeken, met fijne personages, meeslepende verhaallijnen en fijne schrijfstijlen.
  • Nog meer leesenthousiasme, waardoor ik vooral lekker vaak een boek blijf oppakken in mijn vrije tijd.
  • Misschien wel meer 5 sterren boeken? Ik heb er tot nu toe één gelezen, wat ik wel erg weinig vind.
  • Nog meer boeken uit eigen boekenkast lezen. Daar ben ik al lekker mee op weg; hopelijk zet ik dat door.

Hoe zijn de eerste zes maanden bij jou verlopen? Zat je lekker in een leesflow en heb je nog nieuwe favorieten ontdekt? Laat het me weten in de reacties. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge