Recensies

Leven met een leugen – Wendy Brokers

Na het leven van Baguette met jam voor twee kon ik niet anders dan verder gaan in de boeken van Wendy Brokers. Benieuwd of ze me weer van mijn sokken heeft kunnen blazen? Lees dan snel verder.

Waar gaat Leven met een leugen over?

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Wat vond ik er van?

Wat een emotionele rollercoaster is dit! Wendy waarschuwde me van tevoren om zakdoekjes klaar te hebben liggen, en die heb ik ook zeker nodig gehad. Ik zat in de woonkamer van mijn ouders en mijn vader heeft wel een beetje gek gekeken. Gelukkig is hij het wel gewend dat ik huil om boeken. Maar naast tranen, moest ik ook regelmatig grinniken. Wendy schrijft zo dat je wel mee moet voelen met de personages.

En wat heerlijk om nog iets meer te weten te komen over Lize en Nate, want zij komen toch ook nog voor in dit boek. Dat is natuurlijk logisch omdat Nate de beste vriend is van Jelle en Sofie Nate’s zusje is, maar hun verhaal wordt ook nog uitgebreid in dit boek.

Wat ik erg toevallig vond, was dat Sofie ook Fie genoemd wordt. Wel alleen door Jelle dan, maar toch. Een vriendinnetje van mij heet ook Fie en dat kom je eigenlijk maar weinig tegen. Meestal wordt Sofie toch Soof in plaats van Fie.

Wendy’s schrijfstijl is erg vlot en leest heel prettig. Dit is nu het tweede boek dat ik van haar lees, en ook dit boek stelde zeker niet teleur! Ze beschrijft dingen/gebeurtenissen heel mooi en het voelde echt alsof ik bij de personages ben. Eerst al in Frankrijk met Lize en Nate en nu weer in een skihut met Sofie en Jelle. Heel knap gedaan!

Zoals je misschien al wel gemerkt hebt, ben ik fan van de boeken van Wendy. Ik ga dan ook snel verder in deel 3, Omkijken naar morgen, welke ik gelukkig al van de bieb binnen heb.

Leven met een leugen – Wendy Brokers – Boekerij – 320 pagina’s – ★★★★★

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge