Recensies

List & Leugens (de Kraaien #1) – Leigh Bardugo

Recensie List & Leugens - Leigh Bardugo | Marieke's Books

Het duurde even, maar.. eindelijk heb ik dit boek gelezen! List & Leugens stond al een aantal jaar op mijn TBR en ik had het boek al meerdere malen geleend bij de bibliotheek. Samen met 3 anderen besloten we een buddyread te gaan doen. En die buddyread heeft er voor gezorgd dat ik eindelijk kan zeggen dat ik het boek ook gelezen heb!

In List & Leugens leren we een heleboel mensen kennen. Kaz Brekker, Inej, Nina, Matthias, Wylan en Jesper. En ondanks dat het verhaal langzaam op gang kwam en goed opgebouwd werd, was ik toch vaak een beetje verward over de personages. Wie is dit ook al weer? Maar gelukkig was dat na een poosje weg. Wat wel lang aanwezig was, was de verwarring om de Grisha wereld. Ik heb haar andere Grisha serie 2 jaar terug gelezen, (oké, oké, ik heb alleen de eerste 2 boeken gelezen), maar dat was best wel ver weggezakt helaas. Gelukkig zit er een verklarende woordenlijst achterin het boek, waar ik dan ook met veel dankbaarheid gebruik van heb gemaakt.

Recensie List & Leugens - Leigh Bardugo | Marieke's Books

Kaz krijgt een opdracht aangeboden. Een opdracht waarmee hij heel veel geld kan verdienen, maar die wel heel gevaarlijk is. Hij sprokkelt zijn team bij elkaar en dat zijn de mensen die hierboven genoemd zijn. Een zooitje ongeregeld, maar samen kunnen ze dit misschien wel opknappen. Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

In dit boek zit eigenlijk continu actie en dat zorgt ervoor dat het boek echt heel fijn wegleest. Meer dan 500 bladzijden? Geen probleem als Leigh Bardugo het boek schrijft. Ik las het boek in de trein en in een keer was ik op mijn bestemming. Ik vind het echt geweldig als boeken dat doen!

En dan dat einde.. Ik ben zo ontzettend benieuwd naar deel 2 en alle gekke acties en onverwachte evenementen die Bardugo daarvoor verzonnen heeft. Kom maar op!

List en Leugens (de Kraaien #1) – Leigh Bardugo – Blossom Books – 542 pagina’s – ISBN 9020679848 – €19,99 -★★★★☆

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge