Recensies

Meer dan ooit – Marina Folkers

Voor een Hebban leesclub mocht ik het boek Meer dan ooit lezen. Ik heb nog nooit iets van deze schrijfster gelezen, maar de cover maakte me meteen nieuwsgierig. En dan is het ook nog eens een feelgood? Daar zeg ik geen nee tegen. 

Waar gaat Meer dan ooit over?

Na een schokkende ontdekking, stort Lucie’s wereld in. Ze verlangt naar warmte en troost en er is dan maar één persoon naar wie ze kan gaan: David. Ze laat alles in Nederland achter en gaat naar Zuid-Frankrijk, naar hem. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waar ze op had gehoopt.

David is eigenaar van de camping Les Lauriers Roses en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.

Wat vond ik er van?

De schrijfstijl van Marina was het eerste wat me opviel aan dit boek. Heel beeldend en daardoor waande ik me in het mooie Frankrijk. Je bent er echt samen met Lucie. De omgeving is zo beeldend beschreven en gewoon ronduit prachtig. Nu vind ik zelf Frankrijk ook geweldig, dus dat was alleen maar een groot pluspunt. Het tweede wat me opviel aan de schrijfstijl, was dat het heerlijk vlot doorlas. Ik had het boek dan ook binnen een dag uit en dat gebeurt me niet zo vaak. Ik moest en zou weten hoe het af zou lopen. Door de schrijfstijl zat ik echt middenin het verhaal en leefde ik met alle personages mee.

Lucie vond ik vanaf het eerste moment een fijn personage. Je weet haar geschiedenis natuurlijk nog niet aan het begin, maar ik had haar meteen in mijn hart gesloten. David daarentegen vond ik iets lastiger. Waarom deed hij zo boos? Had hij daar wel een goede reden voor? De andere personages die je tegenkomt in Meer dan ooit waren ook goed uitgewerkt. Het waren geen oppervlakkige personages. Al had ik van sommige personages best wel meer willen weten, gewoon omdat ik het interessante karakters vond.

Het verhaal zit heel goed in elkaar en langzaamaan wordt alles duidelijker. Soms wilde ik Lucie of David wel een schop onder hun kont geven. Praat eens met elkaar! En zoals een echte feelgood kenmerkt, heeft dit boek ook een heel fijn einde.

Na deze eerste ontmoeting met het werk van Marina Folkers, ben ik benieuwd naar meer! Dit was veelbelovend.

Meer dan ooit – Maina Folkers – Zomer & Keuning – 256 pagina’s – ISBN 9789020536102 –  ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge