Recensies

Meest begeerde miljardair – Annika Martin

Een boek over een miljardair, een hondje dat ineens rijk is en een nep hondenfluisteraar? Dat klinkt compleet idioot. Benieuwd wat ik van Meest begeerde miljardair vond? Je leest het in deze recensie. 

Waar gaat het boek over?

Op Manhattan gebeuren de raarste dingen, en wat Vicky meemaakt is wel héél vreemd. De oude Bernadette denkt dat Vicky een hondenfluisteraar is en smeekt haar om te vertellen wat haar schattige hondje Smuckers te zeggen heeft. Vicky wil dat niet, maar gaat uiteindelijk overstag als ze ziet dat Smuckers haar hulp kan gebruiken.

Dan overlijdt Bernadette. De eigenzinnige dame vertrouwde haar familie niet en heeft daarom haar aandeel in het miljardenbedrijf Locke Worldwide nagelaten aan… Smuckers. Met Vicky aan zijn zijde, want zij kan Smuckers’ gedachten lezen en dus zijn beslissingen doorgeven tijdens bestuursvergaderingen. Vicky aarzelt. Ze wil leven in de luwte en ze wil nooit, nóóit meer gebruikt worden door een veel te rijke en veel te knappe man. Laat Henry Locke, de CEO van Locke Worldwide, nou precies die twee dingen zijn. En tot overmaat van ramp voelt hij zich nog tot haar aangetrokken ook.

Wat vond ik er van?

Het begin van het verhaal was veelbelovend. Ik was erg nieuwsgierig waar het heen zou gaan. Henry en Vicky hadden zo de pik op elkaar en Vicky ging elke keer weer een stapje verder in het dwarsbomen. Ik vond het heerlijk om hun banter te lezen. Een echte enemies-to-lovers. Hier was de chemie tussen de hoofdpersonen ook zeker aanwezig. Ook vond ik het geweldig dat de hond zo veel in beeld was. Smuckers vond ik een hele goede toevoeging aan het verhaal.

Maar toen sloeg het boek om. Vicky en Henry waren ineens super verliefd, hadden toen weer onenigheid, waren weer samen, hadden weer een misverstand en zo ging het maar door. Dat vond ik eigenlijk wel een beetje vermoeiend. Ook deden ze net alsof ze al jaren samen waren en een enorm gebroken hart hadden, terwijl ze elkaar nog maar 2 weken kenden.. De personages waren best wel wispelturig.

De schrijfstijl van Annika Martin is fijn. Je vliegt echt door het boek heen. Toch verloor ik halverwege een beetje mijn motivatie. Het verhaal sleepte een beetje. Niet door de schrijfstijl, die bleef fijn, maar wel door keuzes die de schrijfster maakte. Het verhaal pakte me niet helemaal meer.

Meest begeerde miljardair heeft me helaas niet van mijn sokken weten te blazen. Toch heeft het me wel nieuwsgierig gemaakt naar de andere boeken in deze serie. Zo heb ik het tweede boek, meest begeerde CEO, al op mijn TBR staan. 

Meest begeerde miljardair – Annika Martin – April Books – 320 blz – ★★★☆☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge