Recensies

Meet Cute: Some people are destined to meet

Meet Cute was een boek dat echt al heel lang in mijn boekenkast stond. Ik was een beetje huiverig, want waren al die korte verhalen wel wat voor mij? Samen met Odette besloot ik het boek uiteindelijk te gaan lezen. 

In Meet Cute staan 14 verhaaltjes geschreven door 14 verschillende auteurs. Een ding hebben ze allemaal gemeen, ze draaien om een meet cute. Maar wat is dat? Google gaf me deze definitie:

Meet cute = an amusing or charming first encounter between two characters that leads to the development of a romantic relationship between them

Het draait dus om de eerste ontmoeting tussen toekomstige geliefden. Super schattig!

Helaas sloot ik dit boek met gemengde gevoelens. Sommige verhalen waren echt niet leuk. Niet boeiend, met vlakke personages en saaie settings. Met gebeurtenissen die elkaar te snel opvolgden waardoor het geheel totaal niet meer geloofwaardig was. Sommige schrijvers schrijven niet prettig, waardoor ik totaal niet in het verhaal kwam.

Odette en ik hebben zelfs boeken van onze TBR afgehaald, omdat we een bepaalde schrijver niet fijn vonden. In totaal waren er 4 boeken die ik 2 sterren gaf.

Processed with VSCO with hb1 preset

Er waren gelukkig ook verhalen die erg tof waren! Waar ik na een halve bladzijde al middenin het verhaal zat en meteen met de hoofdpersonen meeleefde. Verhalen waar de setting goed was en die lekker vloeiend liepen. In totaal hebben 2 verhalen 5 sterren gekregen (Emery Lord en Jennifer L. Armentrout). We waren het er snel over eens: wij moeten meer van Emery Lord gaan lezen! We lazen pas namelijk ook al Open Road Summer van haar en dat boek was zó tof!

Ook kregen 4 verhalen nog 4 sterren, dus die verhalen waren wel prima. 3 verhalen kregen 3 sterren, wat inhoudt dat die verhalen wel oke waren.

Gemiddeld heb ik de verhalen een 3,07 ster gegeven, wat ik afgerond heb naar 3 sterren. Ik ben niet ondersteboven van deze verhalenbundel, maar ik ben wel blij dat ik het gelezen heb. 

Meet Cute – 14 auteurs – HMH Books for Young Readers – ISBN 1328759873 – 314 pagina’s – €15,99 (hardcover) – ★★★☆☆

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge