Lijstjes

Mijn Engelse recensieboeken

In 2018 schreef ik er al eens over: Netgalley. Sinds een paar maanden maak ik er weer veel gebruik van en daarom heb ik een aantal Engelse recensieboeken die ik binnenkort mag gaan lezen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Netgalley is een website waarop (voornamelijk Amerikaanse) uitgeverijen hun boeken onder de aandacht brengen en zo reviewers zoeken. Mocht je Netgalley nog niet kennen, kijk dan eens naar het artikel dat ik er 2 jaar geleden over schreef. Je vindt het artikel hier.

Op Netgalley kun je, zodra je goedgekeurd bent voor een boek, een e-arc downloaden. E-arc staat voor electronic advanced reader copy, oftewel electronisch vooruitlees-exemplaar. Deze boeken krijg je dus niet opgestuurd van de uitgeverij, maar kan je lezen op je e-reader.

Mijn recensieboeken

The move – Whitney Dineen (1 januari)

In The move volgen we Lexi. Toen ze twaalf jaar oud was, gaf een waarzegster haar de volgende boodschap: ”Als je 30 bent, zodra er een hond over je heen springt, zal je leven in de meest onwaarschijnlijke manier veranderen.” Lexi leven verandert inderdaad als ze 30 is en om haar pech te ontlopen, gaat ze naar een vriend in Creek Water, Missouri.

Dit klinkt als het begin van een fantastische rom-com en hopelijk heeft het een happy ending. Een heerlijk boek waar je niet zo veel bij na hoeft te denken. Ik heb er zin in! En ja, ik moet dit boek echt snel gaan lezen, want het is al april en dit boek is al een heel poosje uit.

 

Four Days of You and Me – Miranda Kenneally (5 mei)

Elk jaar op 7 mei gaan de studenten van Coffee County High School op reis met school. En elk jaar wordt de relatie van Lulu met Alex Rouvelis ingewikkelder. Van gezworen vijanden naar meer dan vrienden. Het is hard voor Lulu om Alex te vergeten.

De uitgeverij stuurde mij een mailtje met de vraag of ik dit boek via Netgalley zou willen recenseren. Ik had al eens eerder een boek van deze schrijfster gelezen en die vond ik erg leuk.

The Tourist Attraction – Sarah Morganthaler (5 mei)

Toen Graham Barnett zijn eettent The Tourist Trap noemde, bedoelde hij dat als een grapje. Alle bezoekers die nu komen, kunnen hem eigenlijk maar weinig schelen. Zelfs die lieve, enthousiaste toerist in de hoek, die elke keer moet blozen als hij naar haar kijkt..

2 weken naar Alska, dat is niet alleen het eerste punt op de bucketlist van Zoey Caldwell. Het is het enige punt op de lijst. Misschien is er meer om van te houden in Alaska dan alleen de bergen en de prachtige natuur.

Ik ben nog maar net goedgekeurd voor dit boek en ik kan niet wachten met lezen. Het klinkt zo leuk!

It Sounded Better in My Head – Nina Kenwood (30 april)

Haar ouders gaan scheiden en Natalie begrijpt maar niet dat niemand daardoor overstuur is. Als Zach en Lucy, haar twee beste vrienden dan ook nog iets met elkaar beginnen, voelt Natalie zich maar een klein beetje ongemakkelijk. Zij had zich altijd voorgesteld dat zij met Zach zou eindigen, zolang ze maar genoeg met hem kletste en betekenisvolle blikken naar hem zou werpen. Maar nu is alles veranderd en is niks meer logisch. Dan komt er nog meer onverwachte romantiek en dat zorgt voor nog meer opschudding.

Dit lijkt me zo’n lief verhaal. Het boek heeft ook al veel positieve recensies op Goodreads gekregen, wat me alleen nog maar nieuwsgieriger maakt.

Voor nu heb ik wel weer genoeg recensieboeken van Netgalley. De aankomende tijd kom ik dus niet meer op de site, want anders ga ik nog meer boeken aanvragen. Eerst maar eens lezen. 

Maak jij gebruik van Netgalley?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge