Lijstjes

Mijn recensieboeken | januari 2020

Recensieboeken mogen ontvangen vind ik een enorme eer. Een uitgeverij of auteur die jou het boek toestuurt, zodat je het kan recenseren op je blog. Op dit moment zijn er een aantal boeken die liggen te wachten om gelezen te worden, maar helaas heb ik door de tentamens er nog geen tijd voor. Ik heb besloten om ze toch alvast te laten zien, dan weet je wat je binnenkort kunt verwachten op de blog. 

10 blind dates – Ashley Elston

Dit boek heb ik mogen ontvangen voor de Leesfabriek. De Leesfabriek is een website voor en door lezende jongeren en hierop verschijnen een heleboel recensies. Ik zit sinds kort in het redactieteam, maar schrijf ook al een aantal jaar recensies voor de website.

In 10 blind dates volgen we Sophie die de feestdagen bij haar familie doorbrengt. Net voor de feestdagen heeft haar vriendje het uitgemaakt en nu heeft ze afleiding nodig. Haar oma bedenkt een plan: de komende 10 dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren.

Dit klinkt ontzettend lief en fluffy, dus ik ben erg nieuwsgierig.

De winter van de heks – Katherine Arden

Nog een boek dat ik mag recenseren voor de Leesfabriek. Deel 1 en deel 2 heb ik allebei al gerecenseerd en nu mag ik ook deel 3 lezen. Het is al wel even geleden dat ik deel 2 uitlas (december 2018) maar ik kan niet wachten totdat ik weer terug ben in deze wereld. Het is zo ontzettend mooi beschreven en je waant je echt in het koude Rusland. Dit is zo’n toffe serie!

Naast deze 2 fysieke boeken, heb ik ook nog 3 Engelse e-boeken mogen ontvangen.

I killed Zoe Spanos – Kit Frick

Dit boek zag ik al een aantal keer voorbijkomen in de ‘most anticipated releases 2020′ video’s die de afgelopen maand veel online zijn gekomen. En toen kwam ik het boek tegen op Edelweiss. Ik doe eigenlijk niks met Edelweiss, maar besloot het boek toch aan te vragen als recensieboek. En ik werd goedgekeurd! Zo tof!

Het boek komt pas in juni uit, dus dat duurt nog wel even. Toch ben ik er nu al aan begonnen, want ik weet dat ik het boek misschien anders links laat liggen. Het is een YA thriller en dat is geen genre dat ik vaak lees. Nu de hype vooral nog niet te groot is, wil ik het boek graag zelf al beoordelen, voordat ik straks te geïntimideerd ben door lovende reacties.

In I killed Zoe Spanos volgen we Anna die in de zomer als nanny gaat werken. Ze komt terecht in een stadje dat volledig in de ban is van de verdwijning van Zoe Spanos, eerder dat jaar. Anna lijkt daarnaast ook nog eens ontzettend op Zoe. 2 maanden later wordt het lichaam van Zoe gevonden en wordt Anna aangehouden voor moord. Wat is hier aan de hand? Heeft Anna Zoe echt vermoord?

From LA With Love – Cassie Rocca

Eerlijk gezegd weet ik niet zo veel over dit boek. Ik weet dat het gaat over een vrouw die een succesvolle journalist wil worden en daar alles voor wil doen. Daarnaast vond ik de cover super schattig, dus alleen daardoor viel het boek me al op.

Dit e-boek heb ik mogen ontvangen via Netgalley. Benieuwd hoe Netgalley werkt? Ik schreef er eens een blogpost over.

The move – Whitney Dineen

Ook dit boek heb ik mogen ontvangen via Netgalley. Op Goodreads zag ik dat dit boek al best wel hoge ratings krijgt, dat klinkt veelbelovend!

Op haar twaalfde krijgt Lexi een cryptische voorspelling van een waarzegster: ”In your thirtieth year, once the dog jumps over you, your life will change in the most unexpected ways.” Om haar ongeluk te ontsnappen, gaat Lexi naar Creek Water. Daar neemt haar leven een onverwachte wending.

Dit klinkt echt als een heerlijke contemporary romance!


Dit zijn de boeken die ik binnenkort ga lezen en waar je recensies van kan verwachten. 

Krijg jij wel eens recensieboeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge