Recensies

Mini reviews: Hazelwoud & Hof van ijs en sterren

Hof van ijs en sterren - Sarah J. Maas | Marieke's Books

Afgelopen tijd heb ik veel fantasy boeken gelezen. Eindelijk heb ik Hazelwoud gelezen, die al sinds januari op mijn lijstje stond. Daarnaast ben ik eindelijk verder in de Hof van Doorns en rozen-serie. Ik heb niet zo’n uitgesproken mening over deze boeken, dus vandaar dat ik de reviews combineer. 


Ik ben van mening dat anderen al prachtige reviews geschreven hebben over deze boeken. Vooral over het Hazelwoud is al ontzettend veel gezegd. 

Hazelwoud – Melissa Albert

Zoals ik in de inleiding al aangaf stond dit boek echt al het hele jaar op mijn TBR. Hoog tijd om die nog te lezen voordat het jaar voorbij is. Ik heb deze recensie opgedeeld in toffe punten en minder toffe punten.  

Toffe punten

  • De eerste 200 bladzijdes zijn echt heel erg creepy en spannend. Erg knap gedaan door de schrijfster
  • De eerste 200 bladzijden lazen dan ook erg vlot. Ik vloog er doorheen. 
  • Het leven van Alice wordt goed beschreven en je leeft meteen met haar mee
  • Ik las veel reviews en die hadden het over ‘2 duidelijke delen’ in het boek. Dit ervoer ik helemaal niet zo. Ik vond het juist heel logisch dat het tweede deel anders was

Minder toffe punten

  • De snelheid ging er in de laatste 100 bladzijden een beetje uit. Ik moest mezelf er echt toe zetten om verder te lezen. Ik vond het verhaal nog wel erg interessant, maar niet meer zo vlot lezen. Misschien komt dat ook door de minder hoge spanning. 
  • Sommige dingen zijn een beetje vaag. Ergens gaf dat het boek ook wel een tof sfeertje, maar als er veel dingen vaag zijn, wordt het boek al snel vaag. 
  • Ik had het idee dat het Hazelwoud beter tot zijn recht kwam toen Alice nog in de echte wereld was, dan toen ze er zelf was. Toen leek het in een keer anders en minder tof. 

Ik vond het dus een verrassend leuk boek. Hazelwoud van Melissa Albert krijgt van mij 3 sterren

Hof van ijs en sterren – Sarah J. Maas

Hof van ijs en sterren - Sarah J. Maas | Marieke's Books

Zodra Hof van Vleugels en Verwoesting uit was, móest ik verder in de novella. Ik vind de wereld zo tof en ik was enorm benieuwd naar de tijd na het 3e boek. Maar helaas viel dit boek mij een beetje tegen. 

Ik hoopte veel over Rhys, Feyre en de andere personages te lezen. Nu komt dit boek je daarin wel tegemoet. Zo lees je vanuit de perspectieven van verschillende personages en niet alleen meer uit het perspectief van Feyre en Rhys. Maar ik vond dat de andere karakters zo vlak bleven. Je leert wel iets over hun achtergronden, maar niet heel erg veel. Nu heeft de novella ook maar 200 bladzijdes, maar ik had toch meer verwacht. 

Daarnaast gebeurt er gewoon bar weinig in het hele verhaal. Beetje switchen tussen de perspectieven en verder niks. Ik had niet het idee dat deze novella echt nodig was. Maar ik ben wel gek op de karakters en op de wereld. Dat zorgt er dan uiteindelijk toch nog voor dat ik deze novella 3 sterren geef. 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge