Recensies

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Het is zover! Ik heb eindelijk Moordgids voor lieve meisjes uitgelezen! Een boek dat me meerdere keren aangeraden werd, maar wat ik telkens maar niet oppakte. En nu kan ik eindelijk zeggen dat ik het gelezen heb.

Waar gaat Moordgids voor lieve meisjes over?

ZAAK GESLOTEN

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

Wat vond ik er van?

Vooraf had ik zulke hoge verwachtingen van dit boek en ik was bang dat het alleen maar tegen kon vallen. Maar gelukkig was dat niet het geval. Het boek was flink buiten mijn comfort zone. Geen verliefde stelletjes of een super romantisch verhaal, maar een young adult waar een moordzaak centraal stond. Iets wat compleet anders is dan mijn normale boekenkeuze. Maar halverwege wist ik: Moordgids voor lieve meisjes is verslavend en ik wilde heel graag weten hoe het allemaal in elkaar zat.

Tof dat het boek gebruik maakte van mixed media, waardoor het verhaal nog beter tot zijn recht kwam. Pip houdt bijvoorbeeld een Word-document bij met wat ze te weten is gekomen, daardoor leek het net of je middenin haar onderzoek zat. Wel vraag ik me af of een 17-jarige echt zoveel meer informatie zou vinden dan de politie. Dat leek me erg onwaarschijnlijk. En Pip gaat gewoon langs bij potentiële moordenaars?! Dat lijkt me nogal dom. En natuurlijk, ze is een tiener en het is mogelijk dat tieners het gevaar hiervan niet inzien. Maar Pip is 17, en in de rest van het verhaal wordt ze als heel wijs afgeschilderd. Lijkt me dat Pip ook had kunnen bedenken dat dit niet het beste idee van haar was.

Niet elk stuk uit het boek hield mijn aandacht even goed vast. Het duurde vooral lang voordat het verhaal op gang kwam. Ik heb het boek zelfs 3 weken aan de kant gelegd en andere boeken tussendoor gelezen. Toen ik Moordgids voor lieve meisjes weer oppakte, werd ik wel door het boek gegrepen. En voordat ik het wist, was het boek uit. In de tweede helft is er eigenlijk geen enkel moment dat je het boek neer kan leggen, bijna elk hoofdstuk sluit af met een cliffhanger en daardoor moet je wel doorlezen.

Dit boek zit echt heel erg goed in elkaar! Het is spannend, zit vol met clues en zet je continu op het verkeerde been. Ik snap niet dat ik dit boek zo lang heb laten liggen. Mocht je dit boek nou nog niet gelezen hebben, pak het dan alsjeblieft op! Het is echt heel erg goed. 

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson – Volt – 443 blz – ★★★★☆

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge