Recensies

Muurtje om mijn hart – Kristie Raaijmakers

Ik ben gek op mooie covers! En zou kwam ik uit bij Muurtje om mijn hart van Kristie Raaijmakers. Benieuwd of ik het verhaal net zo mooi vind als de cover? Lees dan snel mijn recensie. 

Waar gaat Muurtje om mijn hart over?

Elin houdt van rust. Niet voor niets is ze twee jaar geleden verhuisd naar een vrijstaande woning aan de rand van het bos, vanwaar ze ook haar administratiekantoor runt. Haar leven is al heftig genoeg geweest, dus dat er in deze buitenwijk nooit iets gebeurt, vindt ze helemaal prima.

Die rust wordt behoorlijk verstoord als de leegstaande en vervallen bungalow naast haar verkocht wordt. Al snel komen er klussers voorrijden met harde muziek, vrouwonvriendelijk gefluit en een heleboel rommel. Terwijl Elin zich groen en geel ergert aan de overlast die Mike en Mats veroorzaken, houden haar collega’s niet meer op over de woeste aantrekkingskracht van de bouwvakkerstweeling. Het ergste van alles is nog dat Elin het zelf ook begint te zien. En te voelen. Als ze dan ook nog een gigantische blunder begaat, vertrouwt ze zichzelf helemaal niet meer. Ze zou ver bij Mike uit de buurt moeten blijven. Maar ja, dat gaat nogal lastig als je ernaast woont.

Wat vond ik er van?

Ik ben een beetje in dubio over dit boek. Aan de ene kant heb ik me erg goed vermaakt met dit boek. Het liet me allerlei emoties voelen en ik zat lekker in het verhaal. Ik vond het verhaal mooi opgezet, leefde echt mee met de personages en heb zelfs nog een traantje gelaten. Dit boek is een stuk zwaarder dan de cover doet vermoeden. De nodige emoties komen voorbij, zowel bij Elin als bij Mike. Dat had ik van te voren niet helemaal verwacht, want de voorkant ziet er zo lief en fluffy uit.

Aan de andere kant stoorde ik me aan bepaald woordgebruik. Dat heb ik wel vaker met Nederlandse boeken. Het lijkt wel of er áltijd een stuk over lichaamsgewicht, vetrollen of dikke bovenbenen in Nederlandse feelgood moet? Ook nu vond ik dat compleet niet bij het verhaal passen. Daar ging het helemaal niet om? Het haalde me helaas erg uit het verhaal. En misschien is dit wel mijn pet peeve/irritatie en heeft hier verder niemand anders last van.

Toch heeft “Muurtje om mijn hart” mij verrast. Ik ging er redelijk blanco in, maar kon niet stoppen met luisteren. De vlotte en beeldende schrijfstijl voerden me mee naar Elins huis aan het bos. Ik voelde haar frustraties rondom de luide muziek, zwijmelde met haar mee om Mike en leefde mee bij de gebeurtenissen in dit boek. Wel vond ik Elin als personage erg frustrerend. In mijn ogen hield ze Mike erg aan het lijntje en was ze er niet voor hem, toen hij het nodig had. Ze was in mijn ogen vooral erg egoïstisch, waardoor ik me soms moeilijk in haar kon verplaatsen.

Muurtje om mijn hart is een aanrader als je houdt van feelgood boeken met een diepere laag. Het is een emotioneel boek, maar de schrijfster laat je ook zeker meerdere keren lachen. Ik vond dit een fijn boek, maar het miste in mijn ogen nog wat. Toch heeft Kristie Raaijmakers mij wel nieuwsgierig gemaakt naar volgende boeken van haar. Ik ga haar in de gaten houden. 

Muurtje om mijn hart – Kristie Raaijmakers – April Books – 350 blz – ★★★☆☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge