Lijstjes

Nieuw jaar, nieuwe blog- en leesdoelen

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Het is weer tijd om een van mijn favoriete artikelen van het jaar te schrijven. Ik vind het namelijk heerlijk om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Kijk je mee?

Disclaimer: Ik weet hoe leuk het is om aan het begin van het jaar nieuwe doelen/voornemens op te stellen. Ik doe daar net zo goed aan mee. Maar onthoud alsjeblieft dat je jezelf geen onnodige druk moet opleggen om deze doelen te halen. Lukt het niet? Verlaag een doel dan gewoon. Jij bent de enige die het nodig vindt dat je dat doel moet halen. Het moet wel leuk blijven.  

Leesdoelen

Dit jaar heb ik mijn leesdoel op Goodreads op 50 boeken gezet. Afgelopen jaar las ik er 37, wat ik al redelijk veel vond voor het drukke jaar dat ik had. Aankomend jaar wordt het hopelijk rustiger in mijn leven. Ik hoef niet meer af te studeren en hopelijk kan ik bij deze baan blijven werken. Ik hoop dat dat mij uiteindelijk meer tijd oplevert om weer lekker boeken te lezen. Haal ik dit doel niet, is dat natuurlijk ook geen probleem! Het is gelukkig maar een random gekozen getal, wat ik altijd nog weer bij kan stellen. Één ding wat dit doel makkelijker zou maken, is als ik minder tijd op mijn telefoon zou besteden. Dan hou ik meteen meer leestijd over. Dit is zeker iets waar ik dit jaar meer op wil gaan letten.

Blogdoelen

Na mijn blogchallenge in december, ben ik weer helemaal terug op de blog. Een korte samenvatting van hoe de challenge ging, komt binnenkort op de blog, maar ik kan je nu al vertellen dat ik het plezier in bloggen weer terug heb gevonden. Ik heb zin in het nieuwe jaar en alle artikelen die ik met jullie ga delen. Vorig jaar rond deze tijd publiceerde ik een artikel waarin ik aangaf mijn blogplezier weer terug te willen vinden en dat is gelukt! Komend jaar hoop ik weer regelmatiger te bloggen, 2x per week lijkt me wel haalbaar. Je gaat weer meer van mij zien!

Instagram

Afgelopen jaar heb ik mijn Instagram ontzettend verwaarloosd. Er kwamen maar 2 foto’s online en 1 reel. In 2023 hoop ik daar weer iets actiever te zijn, meer posts online zetten en meer interactie met alle leuke mensen die daar zijn. Dit doel is natuurlijk in contrast met het ‘minder op mijn telefoon zitten’ van mijn leesdoel, maar ik hoop hier een goede balans in te vinden.

Heb jij nog doelen gesteld voor 2023? Hoeveel boeken wil jij lezen dit jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge