Recensies

Nimona – Noelle Stevenson

Voor de Reading Rush koos ik het boek Nimona van mijn plank. Deze zette ik in voor de challenges: non-human character en same spot. Ik las Nimona namelijk in 2 uur uit en al die tijd zat ik op mijn bed. Maar wat vond ik er van?

In Nimona volgen we het gelijknamige karakter Nimona. Zij is een gedaanteverwisselaar en wordt daarnaast de sidekick van Lord Ballister Blackheart. Of nou ja, ze dringt zichzelf aan hem op als sidekick. Samen hebben ze een missie, namelijk bewijzen dat Ambrosius Goldenloin en zijn collega’s van ’the Institution of Law Enforcement en Heroics’ helemaal niet de helden zijn die ze beweren te zijn. Maar dan loopt hun plan uit de hand..

Processed with VSCO with hb1 preset

Nimona is een boek dat ik vaak voorbij zag komen op Instagram en Goodreads. Iedereen lijkt het al gelezen te hebben. Iedereen behalve ik. Tot nu toe. Nu kan ik eindelijk zeggen dat ik ook weet waar Nimona over gaat!

Dit was mijn eerste graphic novel óóit en het is me best goed bevallen. Het las lekker vlot, wat erg fijn is voor een readathon. Daarnaast vond ik de tekeningen mooi en erg gedetailleerd. De combinatie van wetenschap en fantasy vond ik ook erg tof.

Het verhaal vond ik goed uitgedacht, maar hier en daar miste ik toch wel iets. Zo miste ik toch wel wat achtergrondverhaal van de helden en schurken. Maar wat ik super tof vind, is de humor die gebruikt is. Wat geweldig zeg! Ik heb meerdere keren moeten lachen om Nimona.

Wat ik wel lastig vond, waren de actie-scènes. Ik kan niet zo veel met woorden zoals ‘woooosh’ en ‘boink’. Ik heb er niet echt een beeld bij en vind het maar lastig. Natuurlijk snap ik dat je deze geluiden niet op een andere manier kan laten ‘horen’, maar ik vond de actie-scènes daardoor nog wel eens ingewikkeld. Ook vond ik dat de tekeningen in die scènes niet altijd even duidelijk waren.

Nog een klein minpuntje vond ik het lettertype. Wat ontzettend klein zeg! Soms kon ik het nauwelijks lezen en moest ik helemaal met mijn neus in mijn boek om het te kunnen zien.

Mocht je dit boek ook graag willen lezen, maar liever niet in het Engels willen lezen? Dan heb je geluk! BlossomBooks heeft Nimona ook in het Nederlands uitgebracht.

Nimona – Noelle Stevenson – 266 pagina’s – ISBN13 9780062278227 – ★★★☆☆

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge