Recensies

Nu of nooit – J.A. Redmerski

Een New York Times Romance-bestseller die nu eindelijk een Nederlandse vertaling kreeg. Dat is hoe Uitgeverij Volt dit boek aanprijst. Of ik het boek wilde recenseren op mijn blog? Natuurlijk! Vandaag lees je daarom meer over Nu of nooit van J.A. Redmerski. 

Waar gaat Nu of nooit over?

Camryn Bennett dacht dat ze haar leven op een rijtje had, tot alles misging… Ze is vastbesloten positief te blijven en door te bijten. Als een avond in een hippe club een onverwachte wending neemt, besluit ze om alles achter te laten en haar hart te volgen.

Ze stapt in een bus, zonder duidelijke bestemming en gewapend met alleen een telefoon en een tas met essentials. Ze heeft geen idee wat ze eigenlijk zoekt – ze weet alleen dat ze zo ver mogelijk weg wil. Onderweg ontmoet ze Andrew Parrish. Door Andrew ontdekt Camryn een hele andere kant van zichzelf. Ze besluiten een roadtrip te maken en haar leven wordt een stuk wilder en spannender. Maar net als Camryn is ook Andrew ergens voor op de vlucht. Zal zijn geheim ze dichter bij elkaar brengen, of alles kapotmaken wat ze hebben opgebouwd?

Wat vond ik er van?

Hmm, ik weet niet zo goed wat het is met dit boek. Op de een of andere manier bleef het verhaal heel erg oppervlakkig en kreeg ik maar moeilijk een band met de personages. Toch wilde ik door blijven lezen, benieuwd naar het einde. Maar toen kwam het einde en was ik er niet tevreden mee. Het irriteerde me dat er zo weinig hints werden gegeven gedurende het verhaal en het plot kwam nogal uit de lucht vallen. Pats, boem, daar werd het geheim ontrafeld. Zomaar, uit het niets.

Ik ben niet weggeblazen door het verhaal, wat ik erg jammer vind. Vooral omdat het boek al zoveel positieve recensies heeft mogen ontvangen. Op Goodreads heeft dit boek bijna 140.000 ratings en een gemiddelde sterrenbeoordeling van 4,24. Dat is echt ontzettend hoog voor een boek dat zo veel gelezen is. Ik had dan ook super hoge verwachtingen en was ontzettend blij dat ik dit boek van Uitgeverij Volt als recensieboek mocht ontvangen.

Maar ik merkte dat ik de personages niet echt leuk vond, het verhaal heel ongeloofwaardig vond en daarnaast ook niet echt blij was met het einde. Ik snap waar anderen vandaan komen als ze zeggen dat dit boek geweldig is, maar zo voelde het niet voor mij. Helaas vond ik dit boek niet zo memorabel en was ik blij toen het uit was. Daarnaast was de schrijfstijl niks voor mij. Ik moest meerdere keren een regel opnieuw lezen en dit deed ook wel af aan mijn leesplezier.

Deze recensie wil ik wel graag positief eindigen. Positieve aan dit verhaal vond ik de rondreis door Amerika. Het boek maakte me heel enthousiast om ooit zelf zo’n reis te gaan maken.

Ik ben één van de enigen die dit boek niet tof vond, dus laat mijn recensie vooral niet te zwaar meewegen als je zelf overweegt dit boek te gaan lezen. 

Nu of nooit – J.A. Redmerksi – 384 pagina’s – ★★☆☆☆

Ik heb dit boek mogen ontvangen van Uitgeverij Volt, waarvoor dank! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn recensie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge