Recensies

Onyx (Lux #2) – Jennifer L. Armentrout

Eind vorig jaar las ik Obsidian, deel 1 in de Lux serie uit. Toen ik zag dat deel 2, Onyx, te reserveren was bij de bibliotheek, deed ik dat dan ook meteen. En nu is dat deel al weer uit. Maar wat vind ik er van? Is deel 2 net zo vermakelijk als deel 1?

In deel 2 volgen we Katy en Daemon weer. Door de gebeurtenissen in deel 1 zijn ze nu aan elkaar verbonden. En omdat zichzelf, maar ook Daemon te redden, moet Katy afstand van hem houden en mag ze al helemaal niet voor hem vallen. Om bij hem uit de buurt te blijven moet ze liegen, hoe moeilijk ze dat ook vindt.

Hmm, oke. Expres tegen iemand liegen is niet perse een eigenschap waarop ik een boek zou uitkiezen. Het zorgt er in sommige gevallen zelfs voor dat ik volledig op een boek afknap, zoals bijvoorbeeld bij Een dag in december. Nu knapte ik er dit keer niet heel erg op af, maar vond ik het soms wel storend.

Dit boek is vermakelijk, dat zeker, maar niet vernieuwend.. Ik heb het gevoel dat ik opnieuw deel 1 gelezen heb? Er gebeurt heel veel, maar eigenlijk komt het vaak op hetzelfde neer. En Daemon maakt nauwelijks groei door en de relatie tussen Katy en Daemon ook niet. Nog steeds begint Katy te kwijlen als Daemon binnenkomt en nog steeds loopt Daemon altijd zonder shirt rond, zelfs als het gesneeuwd heeft. Nog steeds doet Daemon ‘sexy’ en irritant en nog steeds wordt Katy daar boos om. Op dat gebied is er niet echt iets veranderd.

Katy en Daemon vind ik nog steeds wel leuke karakters, maar af en toe waren ze super irritant. Wordt eens wakker en ga eens zelf nadenken!

Al met al kan ik dit boek echt niet meer dan 2 sterren geven. Het boek werd pas een klein beetje interessant tegen het einde. Gek genoeg ben ik wel nieuwsgierig naar deel 3… Misschien moet ik die dan toch maar een keertje lezen. Maar ik ga het boek zeker niet zelf kopen, maar leen hem lekker bij de bibliotheek.

Onyx (Lux #2) – Jennifer L. Armentrout – Zomer & Keuning – ISBN13 9789401913720 – 475 pagina’s – €15,00 – ★★☆☆☆

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge