Recensies

Ooit in september – Emma Anna

‘Wil je mijn nieuwste boek lezen?’, vroeg Emma Anna mij op Instagram. Maar natuurlijk! Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Ooit in september over?

Oliver gaat zijn eindstage als scriptschrijver lopen bij District 21, een populaire Nederlandse serie. Maar wat een afsluiting op zijn studie en een afleiding van het verdriet in zijn leven zou moeten zijn, wordt een wervelwind wanneer hij Lou Martens ontmoet, een van de hoofdrolspelers uit District 21. Vanaf dat moment wordt Oliver geteisterd door een razend hart en knikkende knieën, elke keer als hij alleen al dénkt aan de intrigerende en bloedmooie Lou.

Oliver heeft absoluut geen zin om de strijd met zichzelf opnieuw aan te gaan. Maar soms staan dingen in de sterren, en kun je niets anders doen dan jezelf overgeven aan wat het leven je schenkt.

Wat vond ik er van?

Wat een boek! Een boek vol met prachtige personages, een geweldige setting en heel veel liefde.

Oliver (Ollie) en Lou zijn 2 personages die je al snel in je hart zal sluiten. Ze zijn zo goed uitgewerkt en zo levensecht. Ik leefde enorm met ze mee. Emma Anna zet je op een emotionele rollercoaster en je mag er pas vanaf als het boek uit is. Ik heb mijn slaap opgegeven voor dit boek en was continu met dit boek bezig, zelfs op dagen dat ik er niet in las. Emma Anna brak mijn hart en lijmde het uiteindelijk weer aan elkaar.

Het mooie aan Ollie en Lou is dat ze zo levensecht zijn. Ze hebben dilemma’s waar wij ook mee zitten. Daarnaast speelt het boek zich af in Nederland. Niks geen moeilijke plaatsnamen of schoolsystemen. Nee, dit boek bevat zelfs station ’t Harde, het station dat bijna niemand kent en waar ik altijd uitstap om naar mijn ouders te gaan. Zo grappig om dat soort bekende dingen tegen te komen in een boek.

Ik heb wel een paar minieme minpuntjes. Zo was het boek een beetje te lang voor mij en dat had vooral te maken met het begin. Dat had van mij wel korter gekund, het voelde een klein beetje langdradig. En de insta-love? Ja, daar heb ik niet zo veel mee. Ook omdat ik het niet zo vond passen bij de personages en hun geschiedenis. Maar deze puntjes deden bijna niks af aan mijn leesplezier, anders had ik namelijk mijn slaap niet opgeofferd voor dit boek.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die van romantische verhalen houdt en niet bang is voor een paar explicietere scenes. Het ebook is al verkrijgbaar en het fysieke boek komt op 19 februari uit. Dit verhaal wil je lezen!

Ooit in september – Emma Anna – EmmaBooks – 400 pagina’s – ★★★★☆

Ik heb dit ebook mogen ontvangen van de schrijfster zelf. Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge