Recensies

Raak me. Niet. – Laura Kneidl

Al een poosje lag Raak me. Niet. op mij te wachten. Het is zo’n boek waar ik gigantisch hoge verwachtingen bij had. Heeft het boek deze verwachtingen waar kunnen maken? Lees snel verder.

Waar gaat Raak me. Niet. over?

‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Wat vond ik er van?

Dit boek hield me in z’n greep! Het raakte me enorm en ik leefde erg met Sage mee.

Het achtergrondverhaal van Sage wordt langzaam duidelijk. Je hebt al snel door dat ze ergens voor op de vlucht is, maar je hebt nog geen idee waarvoor. Het enige wat je weet, is dat het heel heftig is. Sage is een heel levendig personage. Ik kon me goed in haar inleven, zelfs terwijl ik nooit iets soortgelijks heb meegemaakt. Ze is heel likeable geschreven, al maakt ze soms keuzes die ik zelf niet genomen zou hebben. Ook vond ik het erg sterk dat ze hulp buiten zichzelf ging zoeken en dat ‘de jongen’ niet de magische oplossing bleek te zijn.

Luca was een personage waar ik even aan moest wennen. Ik heb het niet zo op stugge karakters. Toen hij eenmaal iets meer van zichzelf liet zien, kon ik ‘m al snel waarderen. Hij bleek zo’n lieverd te zijn! Waar vind ik mijn eigen Luca?

Op dit boek zou wel een grote triggerwarning moeten staan. Selecteer de tekst tussen de haakjes om de triggerwarning te zien.(Triggerwarning voor lichamelijk mishandeling en misbruik. Ook is de dader nog in beeld en wordt Sage nog steeds lastiggevallen.) Mocht dit een trigger voor jou zijn, lees dit boek dan niet! Ook moet ik hierbij zeggen dat ik dit zelf nog nooit heb meegemaakt, dus ik kan niet oordelen of het goed verwerkt is in het verhaal of niet.

Het einde is open en dat vind ik verschrikkelijk. Geef mij maar gewoon gesloten eindes haha. Ik was ergens al bang dat het zo zou eindigen.. Gelukkig staat deel 2 ook in de Luisterbieb, dus ik kan meteen doorluisteren en dat ga ik dan ook zeker doen.

Raak me. Niet. is een indrukwekkend verhaal dat me nog lang bij gaat blijven. Als je niet getriggerd wordt door de hetgeen in de trigger warning, lees dan vooral dit boek. Op naar deel 2! 

Raak me. Niet. – Laura Kneidl – Zomer & Keuning – 416 pagina’s – ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge