Recensies

Net als in de film – Rachel Winters

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van Luitingh-Sijthoff met de vraag of ik het leuk zou vinden om hun nieuwe feelgood te lezen. Daar kon ik geen nee tegen zeggen. Benieuwd wat ik van Net als in de film vond? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Net als in de film over?

Evie Summers dreigt haar baan als assistent kwijt te raken tenzij ze Ezra Chester overhaalt om het script te schrijven van een romcom. Er is alleen 1 klein probleempje. Ezra weigert het te schrijven.

Maar dan komt hij met een voorstel. Evie moet bewijzen dat je verliefd kunt worden als in een film, dan pas schrijft Ezra het script. Evie heeft geen keus. Het is óf dit óf haar baan verliezen. En bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.
Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

Recensie Net als in de film - Rachel Winters | Marieke's Books

Wat vond ik er van?

Wat een heerlijk luchtige feelgood was dit. Ik heb er echt enorm van genoten! De meetcutes zorgden ervoor dat ik regelmatig moest glimlachen. Want hoe kun je nu besluiten om expres drinken over iemand heen te gooien? Dat gaat toch nooit werken? En al helemaal niet als je zo subtiel bent als Evie. Maar Evie Summers doet alles voor haar baan, zolang Ezra dat script maar schrijft.

De filmscènes die Evie na doet, waren heerlijk herkenbaar. De ene na de andere geweldige romcom kwam voorbij in dit boek en mijn lijstje met films die ik nog moet kijken werd ook alleen maar langer. Ik heb dus nog genoeg zwijmelfilms om te kijken.

Evie’s groei in het boek is erg duidelijk. Aan het begin heeft ze niet echt een mening en probeert ze iedereen om zich heen tevreden te houden, maar tegen het einde staat ze echt haar mannetje. En hoe verder ik kwam in het boek, hoe leuker ik Evie vond worden. Echt een dame die weet wat ze wil en niet bang is om daar voor uit te komen.

De andere personages waren ook goed uitgewerkt. Vooral de vriendengroep van Evie vond ik erg leuk. Zij spelen nog best een grote rol in het boek en ik vond het tof dat er ook aan vriendschappen zoveel aandacht werd besteed.

Op zoek naar een fijne feelgood voor een koude winteravond? Dan zit je met Net als in de film helemaal goed. 

Net als in de film – Rachel Winters – Luitingh-Sijthoff – 391 pagina’s – ISBN13 9789024587100 – ★★★★☆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge