Recensies

Reminders of Him – Colleen Hoover

Een nieuw boek van Colleen Hoover? Die móest ik lezen! Vandaag vertel ik je alles over Reminders of Him. 

Waar gaat het boek over?

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt. 

Wat vond ik er van?

Reminders of him is een hartverscheurend verhaal. Het verhaal greep me bij de keel en liet me nadenken over het leven. Wat zou ik doen in een soortgelijke situatie? Wat zou ik doen als ik na 5 jaar terug kwam uit de gevangenis en iedereen blijkt tegen je te zijn? Het boek liet me inzien dat de wereld niet zo zwart-wit is als dat we graag zouden willen. Ook is de wereld niet zo eerlijk als ik zou willen.

Het boek begint met Kenna, een krachtig personage. Ze is net uit de gevangenis en ze is vastbesloten om haar leven weer op te bouwen. Wel moet ze beginnen bij nul. Dit alles doet ze, omdat ze heel graag haar vierjarige dochtertje wil ontmoeten. Vanaf de eerste bladzijde leefde ik met Kenna mee. Haar pijn en verdriet zijn voelbaar door de bladzijden heen en ik wilde al haar problemen oplossen. Maar hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer ik de andere kant van het verhaal ook wel snapte. De kant die Kenna van haar dochtertje weg wil houden. Dit zorgde voor een erg emotioneel boek. Een boek dat ik maar moeilijk weg kon leggen. Ik moest echt weten hoe het verhaal af zou lopen.

Het verhaal is een typisch Colleen Hoover verhaal en past erg goed bij haar andere boeken. Gelukkig maar, want ik ben juist gek op haar andere boeken. En ook op dit boek. Het boek brak mijn hart in stukjes en zette het heel langzaam weer in elkaar. En aan het einde moest ik zeker even een traantje wegpinken.

Hou je van de boeken van Colleen Hoover? Pak dan dit boek zeker eens op! En heb je nog nooit iets van Colleen Hoover gelezen, maar hou je wel van emotionele/romantische boeken? Probeer dan ook zeker dit boek eens. 

Reminders of Him – Colleen Hoover – Montlake – 320 blz – ★★★★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge