Recensies

Review: Alleen maar jij – Mia Sheridan

Stilte, het eerste boek dat ik van deze schrijfster las, beviel mij erg goed. Zo goed zelfs, dat ik dit boek meteen wilde lezen toen het verscheen. En nu het boek dan uit is, kan ik je zeggen dat ook dit boek mij erg goed bevallen is.  

Waar gaat het boek over?

Chrystal heeft erg veel meegemaakt in haar leven. Zo heeft ze geleerd dat liefde alleen maar pijn brengt, dus heeft ze ervoor gekozen om niet meer lief te hebben. Het risico weer gebroken te worden wil ze hiermee ontlopen. Maar dan komt Gabriel haar leven binnen. Hij heeft ook een erg donker verleden, maar hij is echt een goede man en dat weet Chrystal ook. Ondanks dat ze weet wat ze hiermee riskeert, laat ze hem toch binnen in haar leven. Hierdoor wordt ze gedwongen na te denken over haar eigen regels en overtuigingen. Want kan ze nog terug naar haar veilige fort, nu ze de liefde heeft leren kennen?

Wat vond ik van het boek?

Mia Sheridan schrijft echt prachtig, dat moet ik eerst even zeggen. Ze beschrijft zoveel rauwe emoties en ze weet deze emoties zo mooi te verwoorden. Echt geweldig! Alleen al daarom zou je dit boek moeten lezen. Op de kaft staat: Voor de lezers van Colleen Hoover. Aan de ene kant ben ik het daar mee eens, want beide schrijven echt prachtige en ontroerende verhalen, maar de verhalen van Mia zijn wel echt uniek. Ze zitten vol verrassingen en diepere lagen en juist daardoor vind ik haar boeken zo mooi.

Chrystal is een karakter dat erg met zichzelf in de knoop zit. Vanaf de eerste bladzijde wordt dit al duidelijk. Ze kan niet toestaan dat ze van iemand houdt, want dat eindigt toch met pijn. Maar dan is daar Daniel en wat is dat een schatje! Hij heeft ook zo zijn eigen donkere verleden, maar heeft dat al veel beter kunnen verwerken dan Crystal.

Het verhaal loopt niet zoals ik dacht dat het zou lopen en dat is juist positief! Het is dus geen voorspelbaar verhaal. Er zaten wel momenten in waarvan ik baalde. Moet Sheridan echt dit trucje gebruiken om haar boek leuk te krijgen? Maar voor het grote merendeel vond ik het erg origineel.

Mocht je op zoek naar een goede New Adult? Zoek dan niet verder! Dit is het boek dat je zoekt. Wat een prachtig verhaal!

Gegevens: 
Titel: Alleen maar jij
Schrijfster: Mia Sheridan
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Pagina's: 376
ISBN13: 9789401914215
Sterren: ★★★★☆
Ik heb dit boek ontvangen van uitgeverij Zomer & Keuning. Bedankt! Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening. 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge