Recensies

Review: Always and forever, Lara Jean van Jenny Han

Dit boek was een teleurstelling, helaas. Ik begon het boek vol goede moed, samen met Anne, als een buddyread. Maar na een paar hoofdstukken was ik al een beetje teleurgesteld. Deze blogpost bevat spoilers voor de hele serie. Ook voor dit deel. Ik kan echt mijn mening hierover niet geven als ik geen spoilers er in kan zetten. Als je dit boek nog niet gelezen hebt, lees dan NIET verder! Maar wil je weten waarom dit boek zo tegenviel? Lees dan vooral verder. 

De blurb:

Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Ik ben echt enorm teleurgesteld in dit deel. Ten eerste omdat alles uit deel 1 en 2 al best ver weggezakt was. Het duurde dus best wel een tijdje voordat ik in het verhaal zat. Maar daarna ergerde ik me aan Lara Jean zelf. Dit heb ik niet gehad bij de andere 2 delen, maar in dit deel echt heel erg.

Ik had het idee dat Lara Jean totaal geen groei doormaakte in dit deel.. Ze kan nog steeds zo drammen en over niks problemen maken. Daarnaast zorgt ze continu voor wrijving tussen haar en Peter. Je belooft toch niet dat je niks aan hem gaat vertellen als je met zijn vader hebt gesproken. Zijn vader die hem in de steek heeft gelaten. Dat vertel je hem toch gewoon?! Die man heeft Peter laten zitten, maar dan ga je hem wel beloven dat je je mond dicht houdt? En dat terwijl je ziet hoe erg je vriendje het er mee heeft.

En hoezo denkt Lara Jean niet zelf na? ”Stormy zegt dit, dus ik moet dit doen.” ”Margot zegt altijd dit, dus dat moet ik ook doen.” Lieve schat, je bent 18 jaar en je kunt prima zelf denken. Natuurlijk is het soms goed om advies van anderen aan te nemen, maar dat hoeft niet je hele leven te bepalen.

Daarnaast is Lara Jean echt obsessief bezig. Haar vader gaat opnieuw trouwen (zie blurb) en zij gaat zich overal mee bemoeien. Volgens mij kunnen 2 volwassen mensen best wel zelf een bruiloft organiseren. En als ze je dan nodig hebben, dan vragen ze je heus wel. Je hoeft jezelf echt niet zo op te dringen. Wat een verschrikkelijke eigenschap is dat van haar.

En dan Kitty, wat een verwend zusje is dat. Ze krijgt alles wat ze wil. Een lift van Peter naar school? Ja natuurlijk. Opblijven tot ver na 12 uur? Ook dat is heel normaal voor Kitty. Ontzettend gemene dingen zeggen? Hier krijgt ze geen straf voor. Voor iemand van 11 jaar is ze maar een verwend nest en ik vond haar echt niet leuk.

Ik ben blij dat dit boek eindelijk uit is, op naar een beter boek!

★★☆☆☆

Always and forever, Lara Jean – Jenny Han – 325 pagina’s – Uitgeverij Scholastic – €10,99

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge