Recensies

Review: Bijna verliefd (Rosemary Beach #1) – Abbi Glynes

Ik had zin in een boek waarbij ik niet hoefde na te denken. Een new adult besloot ik. Maar welke? Ik besloot de ebooks van de bibliotheek eens door te neuzen en kwam zo bij Bijna Verliefd uit. Dit klonk als het perfecte boek voor mij. 

De blurb

Ze is nog maar negentien. Ze is de dochter van zijn stiefvader. Ze is jong, onervaren en heeft drie jaar lang voor haar zieke moeder gezorgd. Maar voor de 24-jarige Rush Finlay is ze het enige wat ooit verboden terrein is geweest. Een schatrijke vader, de onvoorwaardelijke liefde van zijn moeder en zijn charmes zijn drie redenen waarom hem nooit iets geweigerd wordt.

Blaire Wynns heeft de kleine boerderij in Alabama, die ze met haar moeder deelde, verlaten en trekt in bij haar vader en zijn nieuwe vrouw in hun enorme villa aan het strand van Florida. Gewend als ze was aan haar leven op het platteland, kan ze niet wennen aan de luxe en extravagantie waar ze in haar nieuwe thuis door omringd wordt.

En dat niet alleen, haar vader vertrekt voor de zomer naar Parijs met zijn vrouw, waardoor ze alleen achterblijft met Rush, haar nieuwe stiefbroer, die irritant is, arrogant en… ongelooflijk sexy. Rush is nog knapper dan hij verwend is. En hij irriteert haar. Blaire weet dat hij eigenlijk niet goed voor haar is, maar ze kan de aantrekkingskracht om een of andere reden niet weerstaan, helemaal niet als ze denkt dat dat gevoel wederzijds is…

Mijn oordeel

Dit is zo’n boek waarbij ik van te voren wist dat ik het geen literair hoogstandje zou vinden, maar waar ik wel enorm veel zin in had. Even lekker lezen, meeleven met hun drama en door een boek heen vliegen. En dat is precies wat er bij dit boek gebeurde.

Blaire vond ik een erg toffe hoofdpersoon. Ze heeft een sterk karakter, zegt wat ze wil zeggen en is niet bang om haar mening te verkondigen. Ik had al snel een klik met haar. Met Rush duurde dat veel langer. Ik vond hem maar een enorme eikel en snapte echt niet hoe Blaire eventueel verliefd op hem kon worden. Maar langzaamaan werd Rush leuker en kreeg ik een zwak voor hem.

Ik baalde echt dat het boek zo kort was. Ik begon ’s avonds laat rond 11 uur en de volgende dag, voor de lunch, was het boek al uit. Heerlijk als dat gebeurt! Ik ben blij dat de vervolgdelen van deze serie ook als e-book verkrijgbaar zijn, dan kan ik lekker verder lezen. Dit boek was niet geweldig, maar het was heerlijk om een paar uur met Blaire en Rush mee te leven. Op naar deel 2!

★★★☆☆

Bijna verliefd (Verboden Vrucht #1) – Abbi Glynes – Karakter Uitgevers – 256 pagina’s – €12,95

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge