Recensies

Review: De Glazen Troon van Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Met de groep Books Ever After zouden we dit boek gaan lezen in januari. Yes, dacht ik, dan kan ik nu eindelijk in deze serie beginnen. Maar ik vond de serie erg intimiderend. Ik had namelijk al zoveel goede verhalen gehoord en wat nou als het tegen viel? De maand besloot ik het dan toch te proberen. Maar wat vond ik er nu van?

De blurb

Ze wordt door twee mannen bemind.

Het hele land vreest haar.

Alleen zij kan het koninkrijk redden.

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven. 

Mijn oordeel

Wat een tof boek! Al moet ik eerlijk toegeven dat ik een beetje moeilijk in het verhaal kwam. In het begin kon ik het allemaal niet zo goed volgen. Dit komt ook doordat ik telkens maar kleine stukjes las door tijdgebrek. Door deze kleine stukjes, kwam ik ook niet lekker in het verhaal. Maar na de eerste 100 bladzijden was dit voorbij en zat ik er middenin.

Caleana vond ik echt een geweldige hoofdpersoon, alleen al voor haar wil ik deze serie doorlezen. Ze houdt van boeken lezen (yes, ik ook!) en daarnaast is ze super badass. Ik vond het ontzettend leuk om over haar te lezen. Langzaamaan leer je meer over haar jeugd en daardoor wordt ze steeds interessanter.

”Hou je van lezen?”, vroeg hij. Ze trok haar wenkbrauwen op. ”Jij niet?”

Dorian en Chaol vond ik ook toffe personages, maar ik kon hun persoonlijkheid niet zo goed peilen. Ze lijken me wel oke, maar je leert ze niet heel goed kennen, dus ik weet het niet zeker. Hopelijk leren we iets meer over deze 2 in de volgende boeken van de serie. Ik ben namelijk zeker van plan om die ook te gaan lezen.

Ik ben niet meteen gek op deze serie. Dit eerste deel was toch best wel langzaam. Maar ik hoor van veel mensen dat ik door moet lezen, omdat deze serie echt heel veel beter wordt als je verder komt in de serie. Ik geef daarom zeker boek 2 een kans, ook om Dorian en Chaol beter te leren kennen. Maar voor nu ga ik eerst lekker een ander boek tussendoor lezen en wachten op mijn reservering van De donkere kroon. Hopelijk komt hij snel binnen!

★★★★☆

De Glazen Troon – Sarah J. Maas – 360 pagina’s – De Boekerij – paperback op Bol.com €7,50

 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge